”Stina byter upp sig och Anders ner sig”

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Stina Nilsson lämnade skidlandslaget för skidskyttet. Nu går skidskyttets landslagchef Anders Byström motsatta vägen och får samma roll i skidlandslaget.

– En rättvis trejd, Stina byter upp sig och Anders byter ner sig, säger Sebastian Samuelsson.

Anders Byström han bara ha titeln landslagschef (ny roll i skidskytteförbundet) i ett år innan han i dag blev handplockad för att ta över i samma roll hos längdskidverksamheten.

Sebastian Samuelsson hyllar Byströms insats i skidskyttelandslaget men tror inte förlusten av honom kommer påverkar laget på samma sätt som man sett i skidvärlden under året.

– Jag vill egentligen bara tacka Anders, han har haft en viktig roll i år i att styra upp verksamheten. Samtidigt har vi klarat oss utan motsvarande titel tidigare så jag tror inte vi behöver ha bråttom att tillsätta någon bara för att. Nu får ledarna som finns ta ett större ansvar och planera mer, säger han och betonar att skidskytteförbundet redan bestämt sig för att utöka tränarstaben till nästa år.

”Inte orolig för samma kaos”

Han tror snarare att skidskyttet skulle behöva en än mer övergripande chefsroll.

– Anders har jobbar väldigt mycket med A-landslaget. Nu tror jag man siktar mer på en övergripande roll där man kan jobba mer med utveckling kontra skidgymnasiet och så, säger Samuelsson och konstaterar:

– Jag är inte orolig för samma kaos som det verkar ha varit i skidförbundet.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE