”Känner ingen skuld för att folk blev smittade”

Av:

Publicerad:

Han arrangerade en kritiserad turnering med publik.

Där han själv blev smittad av coronaviruset.

Men Novak Djokovic ångrar sig inte.

– Om jag fick chansen, skulle jag göra om det, säger han.

När alla tennisturneringar sköts upp eller ställdes in tog världsettan Novak Djokovic saken i egna händer. Serben skapade i somras uppvisningsturneringen Adria Tour i Kroatien och Serbien. Men den var inte coronaanpassad – det var publik på läktarna och på kvällarna festade stjärnorna och kramades.

Hård kritik riktades mot turneringen, där fyra som deltog testade positivt för coronaviruset. Arrangören Djokovic var en av dem.

– Jag vet att avsikterna med turneringen var korrekta. Och om jag hade chansen att arrangera Adria Tour igen skulle jag göra det, säger Novak Djokovic till New York Times.

”Inte gjort något dåligt”

Djokovic anser att han fick utstå mer än kritik, att det snarare pågick en häxjakt.

– Jag tycker helt ärligt att jag inte har gjort någonting dåligt. Jag tycker synd om dem som blev smittade vid turneringen. Om jag känner skuld för dem som blev smittade i Serbien och Kroatien efter det? Självklart inte. Hur kan allting skyllas på en individ?

Djokovic ska spela US Open som börjar i New York den 31 augusti. Till skillnad från flera andra världsstjärnor, som världstvåan Rafael Nadal, som har bestämt sig för att avstå på grund av oro för coronaviruset.

Publicerad:

LÄS VIDARE