Publicerad:
Uppdaterad:

Drar in miljarder efter pensionen

Caroline Wozniackis nya lyxliv i USA

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Graham Denholm / Getty Images AsiaPac

Carolina Wozniacki lade tennisracket på hyllan i februari.

Nu drar hon och maken David Lee, tidigare NBA-stjärna i basket, in miljarder i försäkringsbranschen.

– Vi har fått en bra start, säger Lee till Haute Living.

Caroline Wozniacki är tidigare världsetta i tennis och en av sportens största stjärnor de senaste tio åren. Men efter årets Australian Open avslutade den 29-åriga danskan karriären.

”Var slutkörd”

I dag lever hon istället ett liv utanför idrotten tillsammans med malen David Lee, tidigare framstående basketspelare och 2015 NBA-mästare med Golden State Warriors.

– Jag kom till en punkt där jag var slutkörd såväl fysiskt som psykiskt. Jag hade varit på banan varje dag och spelat turneringar varje vecka utan att egentligen ha några lediga dagar alls. Det kändes rätt i hjärtat att avsluta karriären och ibland måste du lyssna på dig själv och din kropp. Det krävdes samtidigt lång tid och många diskussioner med min familj för att ta beslutet, säger Wozniacki till Haute Living.

Foto: Daniel Pockett / Getty Images AsiaPac

Så vad väntar härnäst för danskan?

Företag i försäkringsbranschen

I intervjun berättar Wozniacki att hon hoppas kunna kombinera välgörenhetsarbete med uppdrag inom tv-branschen.

– Och så vill jag och David självklart bilda familj så det är ett troligt steg i framtiden. Men just nu vill jag bara njuta av livet bara vi två. Sedan jag slutade har det varit väldigt hektiskt med att avsluta allt så nu är egentligen första gången jag har tid att ta ett djupt andetag och slappna av lite.

Lee, som avslutade sin basketkarriär redan 2017, har haft ett försprång på sin fru när det kommer till att hitta en ny yrkesbana. 37-åringen driver i dag ett försäkringsbolag tillsammans med två andra familjemedlemmar.

– Just nu fokuserar jag all min yrkesenergi på det företaget. Vi ser ut att dra in 250 miljoner dollar (2,4 miljarder kronor) det här året så vi har fått en väldigt bra start. Jag har haft turen att kunna arbeta på distans de senaste åren men nu när vi har mer tid med mindre resande på vårt schema ser jag fram emot att också ta mig an några nya fritidsaktiviteter.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN