Mardrömsdag efter drömbeskedet

Av:

Publicerad:
Arkivbild
Foto: Andreas Hillergren/TT / TT NYHETSBYRÅN
Arkivbild

Om beskedet att Kim Andersson gör comeback i handbollslandslaget gav extra energi till ligaspelet?

Inte direkt.

Dagen efter att VM-truppen presenterades blev Kim Andersson och hans Ystads IF utspelat av Lugi på bortaplan. I det heta Skånederbyt riktades blickarna mot Ystads nyckelspelare och storskytt som är klar för en överraskande återkomst i Blågult – men just den här kvällen var inte Anderssons afton.

Lugi kopplade greppet direkt och hade 17–7 i paus och vann till slut med 32–21. Kim Andersson gjorde bara ett mål och såg större delen av matchen från sidan efter att han klivit av med känningar i höften.

”Allt annat än bra”

– Jag vet inte om man ska skylla på skada. Den här insatsen var allt annat än bra. Redan efter två anfall fick jag problem med höften och har haft problem på träningarna under veckan också, säger han till SVT.

– Bortsett den här matchen har jag känt mig i väldigt bra form och på spelhumör. Nu ska jag bara få ordning på höften så att det inte är någonting man behöver gå och dras med.

Lugi går i och med segern upp i serieledning i den haltande tabellen. Ystads IF är bara en poäng bakom, men ligger femma i den tajta toppen.

Publicerad:

LÄS VIDARE