Landslagsspelare greps av insatsstyrkan

Misstänks för grovt vapenbrott

Av:

Publicerad:

En svensk landslagsspelare greps i helgen av insatsstyrkan.

Mannen misstänks ha hotat en kvinna han tidigare hade en relation med.

Han är också misstänkt för grovt vapenbrott.

I söndags larmade en kvinna polis i en ort i mellersta Sverige. Hon uppgav att hon hade blivit hotad av en beväpnad man som hon tidigare haft en relation med.

Flera patruller kallades dit, men mannen stod inte att finna.

Efter förhör med kvinnan blev polisen intresserad av en annan adress. De kallade dit den regionala insatsstyrkan som grep mannen i 35-årsåldern. Han anhölls på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott och grovt olaga hot.

Har suttit frihetsberövad

35-åringen är enligt Sportbladets uppgifter en landslagsspelare med internationella meriter. Han har också synts flitigt i en stor tv-produktion.

Mannen satt frihetsberövad från söndag till onsdag förmiddag, då åklagarens tidsfrist gick ut.

– Jag bedömer att det inte finns tillräckliga skäl för häktning. Bevisläget når inte upp till grad som krävs för att häkta. Däremot är han fortsatt skäligen misstänkt för brott, säger kammaråklagare Joakim Johansson vid Åklagarkammaren i Gävle.

Har bevisläget blivit svagare?

– Ja, i takt med att bilden har klarnat och vi har hållit förhör med de inblandade, inte minst honom själv, så har bevisläget har försvagats något.

Vad är det för vapen han misstänks ha använt?

– Det kan jag inte gå in på med tanke på sekretessen, men ett vapen som faller under vapenlagen.

Mobiltelefoner ska undersökas

Som han alltså saknar licens för?

– Precis.

Ytterligare en man misstänks för samma brott, men honom har polisen inte fått tag på. Landslagsmannen hävdar att han är oskyldig.

– Utredningen kommer att fortsätta med alla förhör som ska hållas. Många är inblandade. Vi väntar också på en del undersökningar av bland annat mobiltelefoner, så det är svårt att säga när utredningen förväntas bli klar, säger åklagare Joakim Johansson.

Publicerad: