Coronafall stoppar spelare inför Franska öppna

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Darko Vojinovic / TT NYHETSBYRÅN

Årets upplaga av Franska öppna har stött på bekymmer innan det ens dragit igång.

Fem spelare har uteslutits ur kvalet till tävlingen på grund av positiva coronatest.

Detta samtidigt som det väcks frågetecken till publiken som planeras släppas in under grandslamturneringen.

Fem spelare utesluts ur Franska mästerskapens kvaltävlingar eftersom två spelare och en tränare testat positivt för covid-19.

Kvalmatcherna startar under måndagen medan huvudturneringen börjar den 27 september.

"Tävlingsledningen för Roland Garros kan bekräfta att två spelare i kvalturneringen har testat positivt för covid-19 och tre andra spelare har varit i nära kontakt med en tränare som testat positivt. I enlighet med turneringens hälsoregelverk kommer de fem spelarna inte att delta utan i stället isolera sig i sju dagar" skriver det franska tennisförbundet (FFT) i ett pressmeddelande.

”Fick ingen chans”

Varken FFT eller tävlingsledningen har offentliggjort vilka spelare det rör sig om.

Men Damir Dzumhur bekräftar själv på sin Instagram att han är en av de uteslutna spelarna då hans tränare Petar Popović testat positivt.

"Det här är varför jag inte kan spela Roland Garros. Han fick ingen chans att göra ett andra test och vi är säkra på att det skulle ha varit negativt då han har antikroppar." skriver bosniern.

Årets upplaga av Franska öppna skulle egentligen spelats i maj/juni, men har skjutits fram till nu på grund av coronaviruset.

”För mycket folk”

Trots coronaviruset har arrangörerna annonserat att man planerar att släppa in åskådare på läktarplats, med ett maxtal på 5 000 per speldag.

Under den pågående WTA-turneringen i Strasbourg, den sista förberedande tävlingen inför grandslamtävlingen i Paris, tillåts upp till 2 500 åskådare. Och upplevelserna där har väckt oro inför Roland Garros för vissa spelare.

– Det var för mycket folk. Jag tror inte spelarna känner sig bekväma. Det är inte dåligt att det är folk i publiken, men dessa människor träffar oss i gångarna, frågar efter foton och autografer från alla spelare och det är svårt att säga nej. De kunde ha skötts bättre, säger franska spelaren Alize Cornet, enligt Essentiallysports, efter hennes premiärmatch i Strasbourg.

Publicerad:

LÄS VIDARE