Skidstjärnan kan missa klassikerloppet

Av:

Publicerad:

Hon är ett av Lidingöloppets största namn i deltagarlistan.

Men Frida Karlsson är osäker till start i morgon.

– Jag ser en risk att det kan bli till något som inte är värt att göra, säger längdstjärnan.

20-åriga Frida Karlsson har en känning i benhinnan, och hon kommer att bestämma sig under fredagskvällen om hon på lördag ska springa det tre mil långa Lidingöloppet som Sportbladet sänder.

– Jag hoppas att jag kan ställa upp. Jag ser en risk att det kan bli till något som inte är värt att göra. Det är därför jag funderar på om det är dumt eller inte att starta, säger Frida Karlsson till en samlad press vid en presskonferens på Lidingö.

Karlsson är i synnerhet berömd för sin skidtalang och vid VM i Seefeld i vintras överraskade hon alla och tog brons på tremilen, silver på 10 kilometer och guld i stafetten. Men hon har också varit, och är, duktig på löpning – för tre år sedan blev hon sjua på tre kilometer vid ungdoms-EM.

Obesegrad

Framförallt föredrar hon kuperad löpning, i olika klasser har hon sprungit Lidingöloppet nio gånger och vunnit samtliga. Om hon kommer till start på lördag blir det första gången som hon springer det 30 kilometer långa Lidingöloppet som är det som ingår i En Svensk Klassiker.

– Jag var sugen på något nytt. Och 30 km borde passa mig bra, säger Karlsson.

Lidingöloppet startar klockan 12.30 på lördag och sänds på Sportbladet.

LÄS VIDARE

Publicerad: