Linn Svahn vann sprintkvalet i Bruksvallarna

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Linn Svahn.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Linn Svahn.

BRUKSVALLARNA. Succé direkt för Linn Svahn i skidpremiären.

Hon vann sprintkvalet i Bruksvallarna.

I herrkvalet blev det flera juniorskrällar där 19-åriga Truls Gisselman gick in som tvåa.

– Jag är helt sjukt förvånad, säger han.

Sprintspecialisten Linn Svahn slog igenom med dunder och brak förra säsongen och vann sprintcupen i världscupen. Uttagen i A-landslagets träningsgrupp i sommar har hon tagit ytterligare ett kliv, med en tydlig satsning mot sprint. Planen är att utveckla den klassiska stilen, med sikte på VM där sprinten avgörs i just den disciplinen.

Och hon verkar vara i slag direkt i premiären i Bruksvallarna. En fjärdeplats i gårdagens distanslopp och klar seger i dagens sprintkval, klassisk stil, i ett starkt startfält. Och i heaten vill hon se att satsningen givit resultat.

Svagt Halfvarsson-kval

– Jag vill känna att jag har pejl på de grejerna jag vill ska bita där (i Oberstdorf och VM), säger hon till SVT.

Tvåa blev Anna Dyvik och trea kom Jonna Sundling. Värt att notera är att distansåkaren Ebba Andersson slog sin in som åtta, före sprintspecialisten Maja Dahlqvist.

På herrsidan bjöds det på flera juniorskrällar. Truls Gissleman och Emil Danielsson, som båda tillhör Svenska skidförbundets juniorlandslag, kom tvåa respektive sexa.

– Jag är helt sjukt förvånad. Jag trodde verkligen inte det skulle gå så här bra. Jag tycker ändå jag bommade på några kurvor och krön, säger han.

Vann gjorde Marcus Grate, som tillhör B-landslaget. Det blev ett tufft kval för landslagsstjärnan Calle Halfvarsson, som är tillbaka från sjukdom. Han blev 22:a.

Heaten inleds 11.20.

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Truls Gisselman.
Publicerad:

LÄS VIDARE