”Tjänat miljarder – lätt att snacka då”

Djokovic kritiseras av Collins

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Novak Djokovic överväger att bojkotta US Open.

Nu sågas han av WTA-spelaren Danielle Collins.

”Det är lätt att snacka när man tjänat 1,5 miljarder kronor i karriären”, skriver hon i ett långt inlägg på Instagram.

Danielle Collins.
Foto: Andy Wong / TT NYHETSBYRÅN
Danielle Collins.

US Open brukar spelas sist av de fyra grand slam-turneringarna varje år, men på grund av coronapandemin har schemat kastats om helt. Wimbledon har ställts in och Franska öppna har flyttats till september, så i år är US Open näst på tur.

Turneringen ska starta den 31 augusti, men den kommer bara kunna genomföras med strikta restriktioner.

”Inte hållbart”

Enligt herrarnas världsetta Novak Djokovic, 33, är restriktionerna för strikta. Han överväger därför att strunta i att ställa upp. Serben är framförallt missnöjd med att spelarna bara ska få ha med en person från sitt entourage.

– Det känns ganska extremt. Jag tycker inte att det är hållbart. De flesta spelare jag pratat med är ganska negativt inställda till att ställa upp, säger Djokovic enligt The Guardian.

Foto: Clive Brunskill / Getty Images AsiaPac
Novak Djokovic.

”Behöver spela”

En som reagerar kraftigt på hans uttalanden är amerikanskan Danielle Collins, 26, rankad 55:a i världen. Hon menar att Djokovic bidrar till framställa en skev bild av hur verkligheten ser ut bland tennisspelare på toppnivå.

”Ingen av oss har kunnat spela matcher och tjäna pengar sedan februari. Nu får vi en fantastisk möjlighet att kunna spela US Open och då går den bäste spelaren i världen ut och klagar på att det blir svårt när man inte får ta med sig hela sitt entourage… Det är lätt att säga så när man tjänat 150 miljoner dollar i prispengar under karriären, men de allra flesta av oss behöver inte ha ett stort entourage när vi reser runt, däremot behöver vi få börja spela igen. Det vore trevligt om världens bäste spelare stödde oss i stället för att försökta förstöra för alla spelare och fans”, skriver Collins på Instagram.

Publicerad:

LÄS VIDARE