Carlos Vela slår tillbaka

”Jag är bättre än Zlatan just nu”

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Carlos Vela har gjort flest mål.

Ändå anser Zlatan Ibrahimovic att han är betydligt bättre.

Nu slår mexikanen tillbaka:

– Jag är bättre än vad han är just nu, det är sanningen.

Derbyt under natten till lördagen var en stor snackis över hela fotbollsvärlden. Inför matchen jämfördes Zlatan, som spelar för LA Galaxy, med Vela, som spelar för Los Angeles FC. Svensken hade gjort 13 mål inför derbyt medan betydligt yngre mexikanen hade gjort 19.

– Hur gammal är han? 29? Och han spelar i MLS när han är i sitt livs form? När jag var 29 spelade jag i Europa. Det är en väldigt klar och stor skillnad. Jag tycker att jag är överlägset bättre, säger Ibrahimovic till ESPN.

Derbyt blev sedan en uppgörelse mellan de två. Zlatan gjorde hattrick när hans Los Angeles Galaxy vann matchen, Vela däremot gjorde två mål och de två målen gör att han nu har gjort 21 mål på 20 matcher vilket är nytt rekord för MLS.

Carlos Vela slår tillbaka mot Zlatan

Ändå fortsätter Zlatan att hävda att han är den bäste av dem.

– Förolämpa mig inte. Jag behöver inte bevisa något. Även om jag inte hade gjort mål i dag. Jag har en stor respekt för Vela. Han är en bra spelare, men ni begick ett misstag – och det var att ni jämförde honom med mig. Det var det stora misstaget, säger Ibrahimovic och fortsätter:

– Jag tror på mig själv. Vissa personer kallar det för arrogans, men det finns de som är intelligenta som kallar det för självförtroende.

Även Vela fick naturligtvis frågor om den personliga kampen mellan honom och Zlatan efter derbyt och han slog tillbaka.

– Att jämföra mig med honom visar en brist på respekt mot honom, men om vi ser på statistiken och glömmer bort ålder och sådant, då är jag bättre än honom just nu. Det är sanningen, säger Vela enligt ESPN.

– Och när det gäller det andra. Han är Zlatan, bara Messi och Ronaldo är bättre än vad han är. Ingen av oss andra spelar i samma liga.

Efter helgens derbyseger avancerade Galaxy till andra plats i den västra divisionen, men LAFC leder fortfarande nio poäng när tretton matcher återstår innan det är dag för slutspel.

LÄS VIDARE

Publicerad: