Rivalens utspel – mot Michael Schumacher

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Den tidigare formel 1-mästaren Jacques Villeneuve hade många tuffa dunster med Michael Schumacher på banan.

När han ser tillbaka på karriären tycker han att tysken har påverkat sporten åt fel håll.

– Det var en total brist på respekt för racers och vad racing handlar om, säger han till Expressen.

Jacques Villeneuve har vunnit Indycar och Indy 500, men är främst känd för sin världsmästartitel i formel 1 1997.

Kanadensaren har nu hunnit bli 48 år och befinner sig i helgen i Sverige och Knutstorp för Porsche Carrera Cup. Han följer givetvis F1 fortfarande och det står klart att han föredrar den regerande mästaren Lewis Hamilton framför den tidigare rivalen Michael Schumacher.

– Lewis Hamilton är superbra för så här långt har han inte gjort något som är utanför gränsen på banan. Det är den stora skillnaden, han är mer av en gentleman på banan. En snabb förare men ren, säger han i en intervju med Expressen.

”Konstigt att vi inte har ett par dödsfall”

Annat var det med den sjufaldige F1-mästaren Schumacher enligt Villeneuve, som menar att tysken ofta fick över gränsen.

– Ja, ja, för det var en total brist på respekt för racers och vad racing handlar om. Och det började en era där alla gör så. Se på vad folk gör i formel 2 och formel 3, det är konstigt att vi inte har ett par dödsfall varje år, säger han till tidningen.

Jacques är son till racerföraren Gilles Villeneuve som omkom under träningen inför Belgiens Grand Prix 1982, när Jacques var elva år gammal.

1 av 2 | Foto: Anders Bjur/TT / TT NYHETSBYR≈N
Jacques Villeneuve

”Mick har klarat sig bra”

Michael Schumachers son Mick är testförare för Ferrari och väntas debutera i F1 nästa säsong.

Jaques känner igen sig i Mick, som nu försöker undvika att svara på frågor om sin pappa som var med om en tragisk skidolycka för drygt fem år sedan där han skadades allvarligt.

– Jag kom till F1 efter att ha vunnit Indy500 och Indycar. Men alla ville se en fortsättning på min pappas karriär, eftersom han aldrig vann VM-titeln. Jag fick förklara att jag inte tävlade för att ta över där han slutade utan för att jag älskade sporten, men då ville ingen lyssna, de blev arga. Så jag slutade att prata om det. Vissa skrev att jag hatade min pappa men så var det inte. Mick har klarat sig bra för han har fått de rätta frågorna. Han är omgiven av rätt personer, säger han till Expressen.

PODD: Aftonbladet Daily om Mysteriet Michael Schumacher

Aftonbladet Daily pratar om mysteriet med Michael Schumacher och försöker reda ut vad vi egentligen vet om en av motorsportens största stjärnor någonsin
 Lyssna:  iTunes (iPhone)  Acast  Spotify

Lyssna på podden genom att
⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE