Michael Jordan: ”Känner ilskan”

Legendaren rasar: ”Har fått nog”

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Michael Jordan.
Foto: TT
Michael Jordan.

Kaos på USA:s gator.

Då uttalar sig Michael Jordan politiskt.

”Jag ser och känner allas smärta”, säger basketikonen i ett uttalande.

Under karriären tog Michael Jordan sällan eller aldrig ställning i heta politiska och sociala frågor, något han under en period fick skarp kritik för.

Men efter den senaste tidens händelser i USA bryter 57-åringen nu tystnaden.

”Jag är bedrövad, plågad och rentav arg. Jag ser och känner allas smärta, ilska och frustration. Jag står enad med alla som tar strid mot den djupt rotade rasism och våldskultur som finns gentemot färgade människor i vårt land. Vi har fått nog nu”, säger han i ett uttalande apropå George Floyds död.

”Måste fortsätta”

46-årige Floyd avled på sjukhus efter ett brutalt polisingripande, vilket har lett till massiva protester runtom i USA.

”Jag har inte alla svar, men genom våra kollektiva röster visar vi styrka och vi tillåter inte oss själva att splittras av andra. Vi måste lyssna på varandra, visa medkänsla och empati och aldrig vända ryggen mot oprovocerad brutalitet. Vi måste fortsätta med fredliga manifestationer mot orättvisa och kräva ansvarsskyldighet. Med våra gemensamma röster måste vi sätta press på våra ledare och få dem att ändra våra lagar, annars får vi använda vår rösträtt för att skapa en systematisk förändring. Vi måste alla vara en del av lösningen, och vi måste jobba tillsammans för att skapa rättvisa”, säger Jordan.

”Tänker på familjen”

Basketlegendaren avslutar sitt uttalande med att skänka sina tankar till avlidne George Floyds familj.

”Mina tankar går till George Floyds familj och de otaligt många andra vars liv brutalt och oprovocerat tagits genom handlingar av rasism och orättvisa.”

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN