Publicerad:
Uppdaterad:

Ebba Andersson trea i comebacken – öppnar för Tour de Ski

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

Ebba Andersson är tillbaka från knäskadan.

Nu öppnar hon dörren för Tour de Ski.

– Om vi bedömer att det är aktuellt så absolut, säger hon till ÖP.

Ebba Andersson har missat säsongsinledningen på grund av en knäskada. Men i sprinten i Scandic Cup var det dags för comeback. I kvalet var hon överlägset snabbast, men hon fick nöja sig med en tredje plats efter att ha hakat ihop med kinesiskan Chunxue Chi och ramlat i finalen.

– Det var väldigt surt att jag inte fick chansen i finalen. Det blev bara att jaga. Jag skulle ta ett av spåren när det var dags för spårvalen ut från start, och var lite före kinesiskan när hon klev in snett från sidan rätt på mina skidor och båda gick i backen, säger hon till ÖP.

Andersson blev rädd att hon slagit upp skadan i fallet.

– Första tanken när jag gick i backen var ”nej, knät”. Men jag kände inget när jag åkte eller efteråt. Jag tror det gick bra. Jag hade inte stått på startlinjen om jag inte bedömt att knät var redo för det, säger hon till ÖP.

Öppnar dörren

Den 28 december drar Tour de Ski igång. När truppen togs ut fanns inte Ebba Andersson bland de sju namnen i den svenska truppen – men nu kan det bli så ändå.

– Om vi bedömer att det är aktuellt så absolut, säger Ebba Andersson till ÖP.

Landslagschef Lars Selin är glad att se att Ebba är igång igen.

– Kan hon prestera på någorlunda normal nivå så är det framför allt roligt för Ebba att komma igång att tävla, säger han.

Kan ni ta ut henne i efterhand så att säga, har ni plats?

– Vi har sex ordinarie platser men sedan har Maja Dahlqvist, Jonna Sundling och Stina Nilsson friplatser baserade på deras sprintresultat. Så totalt har vi nio platser, säger Selin.

Beslut väntas efter morgondagens fristilslopp.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: