”Programmet kommer behöva bli annorlunda”

André Pops om SVT:s förlorade rättigheter

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

SVT tappar rättigheterna till världscupen i längdskidor och alpint. 

Nu är Vinterstudions framtid hotad. 

– Första tanken är att det är väldigt tråkigt, säger André Pops. 

Längdskidor och alpint har blivit synonymt med Vinterstudion. Men nu har Nent Group, med Viasat-kanalerna, säkrat rättigheterna från 2021–2026. 

Det är ett hårt slag för SVT och Vinterstudion. 

– Första tanken är att det är väldigt tråkigt. Jag hade gärna sett att rättigheterna funnits kvar mycket längre tid, säger André Pops.

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

”Mycket som känns osäkert”

SVT:s programdirektören Jan Helin säger till Sportbladet att SVT nu söker samarbeten för att kunna sända skidor även efter 2021. Pops hoppas också på en lösning och ser framtiden som oviss.

– Det är mycket som känns lite osäkert hur det kommer bli på längre sikt. Mitt första fokus är att vi minst två vintrar till kommer att ha det precis som det ser ut nu där vi har alla rättigheter. Vad som händer om 3-4 år framåt är svårt att säga, men det kommer inte att se ut som i dag. Det känns fortfarande osäkert vad det kommer att landa i, säger Pops.

Är du orolig för Vinterstudions framtid? 

– På lång sikt kommer nog programmet att behöva bli annorlunda, men det är lite svårt att säga exakt vad det blir. Nu har vi två riktigt bra år till sedan får vi se vad som händer.

Jacob Hård är inte helt förvånad över nyheten.

– Det var en trist nyhet men ändå inte någon chock. Eftersom redan i tidigare omgångar har det varit en eftertraktad rättighet. Så det kändes ganska givet att det skulle vara det i nästa sväng, säger han till Sportbladet och fortsätter:

– Det som händer varje gång är att man får en första reaktion, att man blir besviken och tappar luften lite. Men ganska snabbt vänds det till motsatt. Att vad kan vi göra istället, hur kan vi vända det här till något bra. Det tycker jag är så slående, hur SVT har lyckats göra det här gång på gång.

Publicerad:

LÄS VIDARE