Stal barnkläder – och uppgavs sälja dem

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Stöldgodset gömde kvinnan i en barnvagn.
Foto: Hasse Holmberg / TT / TT NYHETSBYRÅN
Stöldgodset gömde kvinnan i en barnvagn.

Barnkläder var melodin för kvinnan från Malmö.

Hon stal dels kläder på ett välplanerat vis.

Och lurade människor till att köpa kläder som aldrig skickades iväg.

I maj 2017 ertappades den 43-åriga kvinnan av en butikskontrollant med att stjäla barnkläder i en butik i Malmö. På videoövervakning har man kunnat se hur kvinnan la olika varor, främst barnkläder, på vagnen.

Hon gömde sig därefter i butiken och, enligt Malmö tingsrätt är det bevisat, att hon då med hjälp av en magnet och krok tog bort larmen på produkterna. De la hon sedan i ett utrymme i barnvagnen som hon skapat genom att fästa ihop säkerhetsnålar med vagnens tyg.

Produkter för över 2 400 kronor stals och tingsrätten dömer henne därför för stöld. Utöver det döms hon även för åtta fall av ringa bedrägeri och ett fall av bedrägeri.

Såldes på Instagram

På konton på Instagram sålde kvinnan nämligen barnkläder. Flera köpare fick dock inte kläderna som de köpt av kvinnan, vilket gör att tingsrätten dömer henne för bedrägerifallen.

43-åringen skickade vid flera tillfällen filmer på när hon skulle posta paketen och kvinnan hävdar att posten måste ha slarvat bort paketen.

Tingsrätten menar dock att det är extremt osannolikt att paketen till samtliga målsägande skulle ha slarvats bort av posten. Att hon inte kontaktat posten utan istället blockerade köpare och stängde ner konton talar enligt tingsrätten för att hon vilselett köparna och inte haft för avsikt att skicka paketen.

Frias från hälerimisstanke

Ett av fallen bedöms som ett normalfall av bedrägeri, då en kvinna fört över 2 000 kronor till 43-åringen. I övriga åtta fall rör det sig om mindre summor och bedöms därför som ringa bedrägeri.

Att kvinnan satt det hela i system är enligt tingsrätten försvårande för henne, vid bedömning av straffvärde, och påföljden har därför bestämts till fyra månaders fängelse.

Kvinnan stod även åtalad för häleri, men frias från det brottet. I samband med stölden gjordes en husrannsakan där 41 misstänkt stulna barnplagg omhändertogs.

Tingsrätten menar dock att bevisningen inte är tillräcklig för att slå fast att 43-åringen de facto stulit även de kläderna.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN