Nytt coronautbrott på tyskt slakteri

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Westfleischs slakteri i Coesfeld, där fler än 260 fall har rapporterats. Nu stängs även företagets anläggning i Dissen, sedan minst 92 personer smittats i ett nytt coronautbrott.
Foto: Michael Probst/AP/TT
Westfleischs slakteri i Coesfeld, där fler än 260 fall har rapporterats. Nu stängs även företagets anläggning i Dissen, sedan minst 92 personer smittats i ett nytt coronautbrott.

Minst 92 anställda vid ett slakteri i tyska Dissen utanför Osnabrück har blivit smittade av coronaviruset, rapporterar NDR med hänvisning till lokala myndigheter. Slakteriet, som tillhör köttjätten Westfleisch, har tills vidare stängts, enligt public service-kanalen.

Fallet är det senaste i raden av coronautbrott på tyska slakterier, en utveckling som har skapat debatt om arbetsförhållandena på landets slakthus. Många av de drabbade är arbetare från Östeuropa som bor tillsammans på liten yta.

Tidigare i maj bröt smittspridning ut på ett slakteri i Coesfeld, utanför Münster, även det tillhörande Westfleisch. Fler än 260 fall har nu bekräftats på anläggningen. Ytterligare ett slakteri i delstaten Schleswig-Holstein har rapporterat över 100 fall, medan ett i Bayern haft minst 60 smittade.

Tysklands arbetsmarknadsminister Hubertus Heil väntas nu ta initiativ till hårdare kontroller av förhållandena, enligt nyhetsbyrån AFP.

PODD Corona - så fattar man beslut under stor osäkerhet

Under coronapandemin är det mycket som har varit osäkert - vi vet varken hur dödligt viruset är eller hur vi bäst stoppar smittspridningen. Trots att vi saknar grundläggande fakta så behöver våra myndigheter och politiker välja väg och bestämma hur vi ska hantera viruset. I det här avsnittet pratar vi om hur man kan resonera när man ska fatta beslut, trots stor osäkerhet. Gäst i avsnittet är Karim Jebari, programledare är Marcus Ulvsand.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE