Publicerad:
Uppdaterad:

Nu öppnar Aftonbladet i Uppsala

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Krisen på Akademiska, fyrverkeriattackerna i Gränby, Sirius kommande säsong i allsvenskan.

Det händer mycket där du bor – och nu är vi äntligen på plats.

Från vår nyöppnade redaktion på Svartbäcksgatan bevakar vi – från och med nu – allt som händer i ditt närområde.

I dag öppnar vi vår redaktion i Uppsala. Vi finns sedan i höstas på plats i Malmö med en lokalredaktion. Och Uppsala blir nu andra staden i Aftonbladets stora satsning på lokal journalistik.

Via en egen startsida kommer alla Uppsalabor att kunna uppdatera sig om vad som händer i närområdet. Reportrar och lokala röster kommer att stå för en närgången bevakning och ge ett brett perspektiv så att du inte missar någonting. Fritt tillgängligt för dig!

Varför gör vi då det här?

– Aftonbladet är Sveriges största nyhetsdestination och redan i dag bevakar vi mycket av det som händer i Uppsala. Genom satsningen och vår närvaro vill vi ge våra användare en bättre upplevelse av Aftonbladets lokala journalistik med mer om staden, människorna, nyheterna och sporten som är viktigt för dig som bor i Uppsala och runtomkring, säger Aftonbladets publisher Lena K Samuelsson.

Idag delar vi ut tidningar vid centralen. Lars och Lena Jeppsen har precis fått varsitt ex av Tomas Lindberg, Annonsdax.
Foto: Martin Ekelund
Idag delar vi ut tidningar vid centralen. Lars och Lena Jeppsen har precis fått varsitt ex av Tomas Lindberg, Annonsdax.

I satsningen ingår också erbjudanden från Let's deal, en särskild vädertjänst från Klart och en lokal arbetsmarknad från Blocket jobb. Tillsammans med våra systerbolag i Schibsted  kan vi på det viset erbjuda en helt ny användarvänlig startsida för Uppsala, säger Aftonbladets publisher Lena K Samuelsson.

Flera lokala tjänster

Vi tar nu alla erfarenheter vi har fått efter lanseringen i Malmö för att ge Uppsalaborna en så bra lokaljournalistik som möjligt.

Förutom lokala nyheter, reportage, krönikor, väder och debatt finns flera andra tjänster på Uppsalasidan som gör din vardag lättare:

  • Håll koll på om tåget till Stockholm eller Gävle är försenat eller inställt via Trafikhändelser på Uppsalasidan.

  • Eller om trafikincidenter och olyckor påverkar din väg till jobbet eller fritidsaktiviteter.

  • I eventkalendern ser du vad som händer i helgen eller veckan så att du inte missar något spännande.

  • Få lokala erbjudanden på tjänster och varor från Let’s deal och spara pengar.

  • Matchreferat på slutsignal från Uppsalalag i flera sporter ner till division 3 med hjälp av automatiserad journalistik.

Aftonbladets storsatsning Svenska hjältar får också en lokal avknoppning där vi lyfter fram positiva initiativ och människor som gör det lilla, eller stora, extra i Uppsala.

Gedigen research

Flera gånger har vi varit i Uppsala och intervjuat er som bor här om vad ni vill läsa om och tycker att vi ska bevaka. Utifrån era svar och tidigare erfarenheter har vi skapat en sida som vi hoppas ska bli en naturlig del av ditt dagliga nyhetsflöde.

Vi har gjort det för att ta reda på vad ni vill läsa om och vad ni tycker är viktigt.

Uppsalabon Emma Bergendahl, 29, ser fram mot lanseringen.

– Jätteroligt med en ny sajt. Hoppas att ni bevakar vad som händer utanför stadskärnan och skriver om sådant som händer i Gottsunda och Sävja till exempel. Men jag skulle också vilja läsa om sådant som händer i Uppsala, evenemang och konserter och liknande.

Kika gärna själv på Uppsalasidan och berätta för oss vad du tycker.

Foto: Joanna Górecka

Vad tycker du om att det kommer en ny nyhetssatsning i stan?

Nivine Keating, 40
Det är toppen, det är väl alltid bra med mer information. Jag kom till Uppsala från England för två år sen och skulle gärna vilja få mer koll på vad som händer i staden, evenemang och viktiga händelser. I nuläget letar jag mest efter sån info på Facebook.

Foto: Joanna Górecka

Ylva Palm, 69
Vad roligt, ju mer desto bättre! Det är alltid bra med lokal bevakning. Jag skulle vilja läsa mer om kultur och underhållning i Uppsala, särskilt teater.

Carl Nodenvall, 34
Jag kommer inte från Uppsala så jag bryr mig inte jättemycket. Men lokaljournalistik är väldigt viktigt. Jag hoppas ni gör samma sak i Gävle!

Foto: Joanna Górecka

Grejer Hjelm, 49

Vad kul! Jag följer vanligtvis nyheterna på ”vanliga” Aftonbladet men det är bra med en lokalsatsning. Jag hoppas att ni kommer att bevaka riktigt lokala saker.

Emma Bergendal, 29
Jätteroligt med en ny sajt. Hoppas att ni bevakar vad som händer utanför stadskärnan och skriver om sådant som händer i Gottsunda och Sävja till exempel. Men jag skulle också vilja läsa om sådant som händer i Uppsala, evenemang och konserter och liknande.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: