Mannen som våldtog Linn på Burger King befaras ha lämnat landet

Kammaråklagaren: ”Vi har inte gett upp hoppet”

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Linn, 26, blev inknuffad och våldtagen av en okänd man på Burger Kings toalett. Den misstänkte mannen fångades på bild och med hjälp av allmänhetens tips kunde polisen identifiera honom.

Men nu befarar utredarna att mannen lämnat landet.

– Vi har misstankar om var han befinner sig, säger kammaråklagare Moa Widjer.

Polisen valde att gå ut med övervakningsbilderna på den misstänkte våldtäktsmannen som Aftonbladet fick ta del av. Våldtäkten inträffade i Göteborg natten den 5 oktober och efter att bilderna släppts var förhoppningen att allmänheten skulle känna igen mannen.

Efter Aftonbladets publicering meddelade polisen att mannen var på väg att identifieras.

– Vi har inte till fullo identifierat mannen men vi tror oss veta vem han är. Han är inte frihetsberövad, sa Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson region Väst, till Aftonbladet då.

Enligt kammaråklagare Moa Widjer har mannen identifierats, tack vare allmänhetens tips. Men nu befaras han ha lämnat landet, något hon tidigare berättat för Göteborgs-Posten.

– Vi har velat komma i kontakt med honom men inte lyckats. Vi har skäl att tro att han har lämnat landet, varför kan jag inte gå in på.

Moa Widjer säger att de har sina misstankar om var han befinner sig, men att de inte vet med säkerhet.

– Vi har inte gett upp hoppet. Vår förhoppning är att vi ska kunna komma i kontakt med honom.

Den misstänkte våldtäktsmannen är anhållen i sin frånvaro men inte häktad i sin utevaro, vilket betyder att han ännu inte är efterlyst internationellt.

– Vi arbetar just nu på hur vi ska gå tillväga om vi får reda på var han befinner sig, då har vi större möjlighet att efterlysa honom internationellt, säger hon.

Här fångas misstänkte gärningsmannen på film.
Foto: TV3/Efterlyst
Här fångas misstänkte gärningsmannen på film.

Linn blev våldtagen på toaletten

Natten den 5 oktober besökte Linn, 26, och hennes vän Burger King på Avenyn i Göteborg för att äta nattmat. När Linn var på toaletten hörde hon hur någon bankade hårt på dörren och trodde att någon behövde komma in snabbt.

Men utanför toalettdörren möttes hon av en okänd man som våldsamt knuffade in henne igen samtidigt som han trängde sig in på toaletten.

Mannen tryckte upp Linn mot väggen och började dra av henne byxorna. När hon bad honom att sluta sa han att hon skulle vara tyst och våldtog henne. Efter våldtäkten gick han lugnt ut från toaletten.

Foto: HENRIK BRUNNSGÅRD / AFTONBLADET
Linn, 26, blev våldtagen på ett Burger King i Göteborg.

Kvar satt Linn, chockad och ledsen.

– Jag blev helt paralyserad, jag har aldrig känt något liknande, det var helt sjukt. Folk frågar varför jag inte skrek, men jag kunde inte, sa hon då till Aftonbladet.

Efter våldtäkten har hon mått väldigt dåligt och har svårt att sova.

– Jag känner mig äcklad, ledsen och jag hade ganska ont i början. Jag får flashbacks hela tiden men jag försöker att komma ihåg så mycket som möjligt för att kunna hjälpa utredningen. Men jag tror att det är viktigt att jag visar mig och vågar säga som det är. Det är han som ska skämmas, inte jag.

Publicerad:

LÄS VIDARE