SD-politiker tabbade sig – regeringen vann

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Ludvig Aspling (SD) kom inte i tid till en omröstning i EU-nämnden. Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Ludvig Aspling (SD) kom inte i tid till en omröstning i EU-nämnden. Arkivbild.

En SD-politiker missade en votering som gjorde att regeringen vann en omröstning.

Han är besviken på att de inte väntade.

– Jag var en minut bort, säger Ludvig Aspling.

En SD-politiker tabbade sig vid en omröstning i EU-nämnden genom att inte dyka upp, vilket ledde till att regeringspartierna Socialdemokraterna och Miljöpartiet samt stödpartierna Vänsterpartiet och Centerpartiet vann omröstningen med en utslagsröst, skriver Europaportalen.

Skulle egentligen ha vunnit

Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna borde egentligen ha vunnit omröstningen som handlade om att Sverige skulle driva linjen att fördubbla anslagen till den europeiska kärnkraftsforskningen inför nästa veckas ministermöte i Bryssel, skriver sajten.

Men en av SD:s ledamöter, Ludvig Aspling var alltså inte på plats, och trots att han uppges ha sprungit genom korridorer och kulvertar var det för sent när han väl kom fram.

Moderaternas europapolitiske talesperson Pål Jonson var besviken efteråt.

– Det är tråkigt. Det är naturligtvis mycket bättre om alla hade varit närvarande vid bordet och vi hade fått ett annat utfall, säger Jonson till Europaportalen.

Aspling besviken: ”Riktigt dåligt”

Ludvig Aspling säger själv att han var ”en minut bort” och att en kollega hört av sig och bett dem vänta.

– Det är riktigt dåligt av dem att fatta beslutet så fort, de skulle ha väntat, den respekten bör man visa varandra. Vi hade inga ärenden som var planerade där det var frågan om en utslagsröst, hade jag vetat det hade jag inte lämnat precis då, säger Ludvig Aspling i ett mejl till Aftonbladet.

Publicerad: