Så kan minkarna påverka pandemin

PODD 17 miljoner ska avlivas
 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Av:

Publicerad:

En minkmuterad coronasmitta är det senaste orosmolnet på en redan mörk virushimmel. Danmark är världens största producent av minkpälsar och har sjutton miljoner minkar i anläggningar runt om i landet. Men i förra veckan kallade statsminister Mette Fredriksen till presskonferens och meddelade att alla minkar ska avlivas. Man har nämligen upptäckt coronavirus på minkfarmarna. Ett virus som sedan har muterat och överförts till människor.

Enligt danska medier uppges flera hundra personer redan ha smittats med det här viruset och nu är man rädd att en mutation kan utgöra en risk för att framtida vacciner inte kommer att kunna fungera som de ska – och att viruset kan spridas ytterligare.

Så hur oroväckande är situationen? Det pratar vi om i Aftonbladet Daily.

Gäst är Ali Mirazimi, adjungerad professor i klinisk virologi vid Karolinska Institutet. Programledare är Olivia Svenson.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps 04:00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Marcus Ulvsand, Jenny Ågren och Olivia Svenson.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily

Publicerad:

LÄS VIDARE