Fusk i kommunalt bolag – exchef polisanmäld

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Ett kommunal bolaget i Luleå har polisanmält en tidigare chef efter misstankar om bedrägeri.
Foto: Martina Holmberg / TT
Ett kommunal bolaget i Luleå har polisanmält en tidigare chef efter misstankar om bedrägeri.

Ett kommunalt bolag i Luleå har polisanmält en tidigare chef för misstankar om bedrägeri. Upp mot en miljon kronor kan ha undanhållits verksamheten, skriver NSD.

Just nu pågår en oberoende granskningen av bolagets ekonomi som i flera år varit ansträngt. Revisorerna som genomför granskningen menar att summor mellan 400 000 kronor och en miljon kronor har undanhållits verksamheten.

Pengarna verkar i stället ha använts till om oredovisad kontantförsäljning, inköp av drivmedel, privata resor och privata inköp, enligt ett pressmeddelande från kommunen.

Trots att granskningen ännu inte är klar har bolaget på uppmaning av revisorerna valt att redan nu polisanmäla den tidigare verksamhetschefen.

"Det är givetvis oerhört tråkigt för alla inblandade när den här typen av misstankar uppkommer, men det finns tillräckligt många frågetecken som vi vill att polisen ska titta på redan nu. Samtidigt vill jag slå fast att bara för att vi gör en polisanmälan, så kan vi i det här läget inte med säkerhet säga att något brott har begåtts", säger bolagets vd i ett pressmeddelande.

Personen som polisanmälts har varit arbetsbefriad sedan början av september, men har haft ett anställningsavtal med uppsägningslön. Under onsdagen har bolaget hävt anställningsavtalet.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN