Hylliebadet håller stängt i fem veckor

Av:

Publicerad:
Foto: Krister Hansson/Aftonbladet/TT / TT NYHETSBYRÅN

Den 25 maj stänger Hylliebadet ner.

Sedan öppnar de inte upp igen förrän i juli.

– Istället för en-två veckor stänger vi i en femveckorsperiod och fixar allt samtidigt, säger Ann-Christin Magnusson, enhetschef, om underhållsperioden.

Hylliebadet håller årligen stängt i en vecka för planerat underhåll. Var femte år behövs dock en större besiktning och underhåll av hela simanläggningen göras. Någonting som det nu är dags för.

Den 25 maj-30 juni kommer anläggningen vara stängd för besökare.

– Vi förlängde tiden. Istället för en-två veckor stänger vi i en femveckorsperiod och fixar allt samtidigt. Då slipper Malmöborna drabbas längre fram till hösten, då vi kanske hade behövt stänga av igen, säger Ann-Christin Magnusson, enhetschef för baden på fritidsförvaltningen.

Taket byts ut

Planen har hela tiden varit att hålla stängt 8–21 juni men då det numera är få besökare i badhusen passar de på att genomföra allt underhåll under en samlad period istället.

En normal lördag eftermiddag har Hylliebadet 1 100–1 200 besökare men under coronapandemin har det legat på färre än 300 besökare under en hel dag.

– I coronatider är det kanske en del som är lite oroliga för smittorisker och sådär, säger Ann-Christin Magnusson.

Tidigare i år började takplattor lossna inne på Hylliebadet och en takplatta föll ner i en bassäng. Taket ska nu bytas ut. Under stängningsperioden ska dessutom besiktning av balkar och de höj- och sänkbara bassängbottnarna göras. Utöver det väntar extra rengöring och städning.

Öppnar upp tidigare

Bara att tömma 50-metersbassängen för att kontrollera den och därefter fylla upp den och värma upp den igen beräknas ta tre veckor.

Badsugna Malmöbor hänvisas under tiden istället till Oxievångsbadet, Simhallsbadet och stränderna samt de utomhusbad som inom kort öppnar upp - Segevångsbadet (15 maj), Lindängsbadet (25 maj) och Rosengårdsbadet (6 juni).

Till följd av renoveringen öppnar vissa av utomhusbaden upp tidigare, vilket även är fallet med handikappbadet på Ribersborg som numera är öppet.

Hylliebadet planerar att öppna upp igen den 1 juli.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE