Publicerad:
Uppdaterad:

Efter knivattacken – polisen släpper bilder på överfallet

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Två män i 30-årsåldern knivhöggs i ryggen under ett besök på Burger King i centrala Uppsala i lördags.

Nu väljer polisen att gå ut med bilder på attacken i hopp om att någon ska kunna känna igen gärningsmännen.

Det var i samband med ett bråk på Burger King i centrala Uppsala som två män knivhöggs i ryggen med flera hugg. Genom att visa filmen hoppas nu polisen att någon ska känna igen de tre gärningsmännen.

– Bilderna från filmen, som filmades utifrån och genom ett fönster, är väldigt bra så jag har stora förhoppningar om att någon ska känna igen gärningsmännen, säger Jonas Eronen, presstalesperson för polisen.

De båda skadade männen fördes till Akademiska sjukhuset med ambulans, men skadorna bedömdes inte vara livshotande.

– Det är ett väldigt allvarligt angrepp, och en ren tillfällighet att att ingen dog.

Polisens presstalesperson, Jonas Eronen, hoppas på napp när videobilderna nu släpps.
Foto: Polisen
Polisens presstalesperson, Jonas Eronen, hoppas på napp när videobilderna nu släpps.

”Gärningen är medvetet utförd”

En förundersökning om grov misshandel inleddes på platsen och flera förhör har hållits med vittnen, men ännu har polisen inte gripit någon för knivdådet som inträffade vid 23-tiden i lördags.

– Med tanke på tidpunkten är det mycket människor som rör sig i området, och det finns kanske vittnen som har sett någon springa från platsen, och sett åt vilket håll de sprang.

Vad säger du om attacken när du tittar på bilderna?
– Man ser att gärningen är medvetet utförd. Och på det sätt som han hugger männen i ryggen råder det inga tvivel om att syftet är att åsamka de här personerna så mycket skada som möjligt, säger Jonas Eronen och fortsätter.

– Det kan vara lätt att tycka att skjutningar är allvarliga, vilket de också är, men en attack med kniv kan vara minst lika allvarligt. Vi har flera fall av knivdåd i Uppsala med dödlig utgång. Jag skulle säga att det var enbart var tur att ingen dog den här gången, med tanke på att de höggs i ryggen är det extremt farligt.

Fotnot: Aftonbladet visar bara hur en av de misstänkta gärningsmännen ser ut, han som bevisligen begår ett brott genom att utdela knivhugg. Allvaret i misstankarna mot de andra misstänkta gärningsmännen är oklart.

Polisen släpper bilderna i hopp om att hitta gärningsmännen

Polisen hoppas nu att bilderna, som också visas i TV3:s Efterlyst, ska leda till att de tre gärningsmännen kan identifieras.

– Om man vet någonting så vill vi att man kontaktar polisen, och det gör man enklast genom att ringa 11414.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: