Tre anhållna efter skjutningar

Publicerad:

De senaste dagarna har fler gärningspersoner vid två tillfällen skjutit in i bostäder i Södertälje. Nu har tre män mellan 20-årsåldern anhållits. Polisen meddelar att det är aktuellt med fler gripanden.

– Den här typen av grova våldsbrott, där gärningsmännen skjuter rakt in i ett familjehus, visar på total brist i respekten för människovärdet. Vi kommer att lägga stora resurser på att få fast dem som gjort det här, säger Daniel Löfgren, operativ samordnare på lokalpolisområde Södertälje, i ett pressmeddelande.

Enligt polisen har händelserna kopplingar till kriminella nätverk. Männen greps under måndagsmorgonen efter att polisen slog till mot flera adresser i Södertälje. Polisen utreder kopplingar till organiserad brottslighet och vill ha tips från allmänheten.

– Vi behöver ytterligare upplysningar från alla som har något att tillföra för att avbryta den pågående konflikten. Polisen kommer satsa extra på hög synlighet och operativa åtgärder och vi samverkar med hela regionens samlade resurs för att klara upp brotten. Det våldsamma beteendet och agerandet måste upphöra direkt och lägesbilden i Södertälje behöver åter normaliseras. Den samverkan som finns med Södertälje kommun intensifieras ytterligare utifrån de brott som har skett, säger Max Åkerwall, lokalpolisområdeschef i Södertälje.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN