Rånare klädde ut sig till budbärare – hotade till sig klockor

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

Två rånare knackade på och utgav sig att vara från en budfirma.

När den boende öppnade dörren tog de fram vapen.

Rånarna ska ha burit Postnord-kläder och tvingade målsägande att öppna kassaskåp och ta fram värdefulla klockor, enligt Aftonbladets uppgifter.

Strax efter klockan 9.30 på måndagsförmiddagen förra veckan larmades polis till en adress i Stockholm med anledning av ett misstänkt grovt rån.

– Enligt vår uppfattning är det två personer som genomfört rånet. De har utgett sig för att vara något form av bud och på så sätt tagit sig in i bostaden, säger Mats Eriksson, presstalesperson på polisen region Stockholm.

Uppgift: Pistolhotades ner i källaren

Rånarna uppgav att de skulle lämna ett paket. Minst en av dem ska ha burit Postnord-kläder och riktat en pistol mot målsägande när hen öppnade dörren, enligt uppgifter till Aftonbladet.

– Det ska ha förekommit ett pistolliknande föremål. Om det var skarpt eller inte vet vi inte, säger han.

Gärningsmännen ska enligt uppgift fått den boende att öppna sitt kassaskåp under pistolhot och tvingat hen att ta fram värdefulla klockor.

– De fick med sig värdesaker, men till vilket värde eller mer detaljerat än så kommenterar vi inte, säger Mats Eriksson.

Gärningsmännen ska även ha varit ute efter certifikat till klockorna och under pistolhot tvingat ner målsägande till källaren för att hämta dessa.

Polisjakt efter rånarna

Tre personer befann sig i bostaden under rånet. Ingen av dem ska ha kommit till skada fysiskt.

Polisen rubricerar händelsen som grovt rån och hade under måndagen en sökinsats i jakten på de misstänkta rånarna. Dagen efter var ännu ingen gripen.

– Det har ännu inte lett till något frihetsberövande. Vi håller förhör med alla som befann sig i bostaden samt de som gjort eventuella iaktagelser. Vi arbetar med spårsäkring och dokumentation för att föra utredningen framåt, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN