Klart: Det blir Bastard Burgers namn i Malmö

Av:

Publicerad:
Kedjan öppnar upp i Malmö i nästa vecka.
Foto: Robert Rosén
Kedjan öppnar upp i Malmö i nästa vecka.

Bastard Burgers byter namn när de öppnar upp i Malmö.

Hamburgerkedjans restaurang kommer heta Bronx Burgers.

– I början var det huvudbry men vi försöker vända det till något positivt, säger Simon Wanler, VD för företaget.

I somras meddelade den norrländska hamburgerkedjan Bastard Burgers att de kommer öppna upp en restaurang i Malmö. Med anledning av att det redan finns en restaurang i Malmö vid namn Bastard tvingas de dock byta namn på hamburgerrestaurangen i Malmö.

Namnbytet har varit en het potatis och nu står det klart vad kedjans Malmönamn blir. Hamburgerrestaurangen får namnet Bronx Burgers, vilket Sydsvenskan var först att rapportera om.

– Det är klart att det först inte var något vi gjorde frivolter över när vi blev upplysta om situationen. Men vi har under ganska lång tid tillbaka börjat planera för en eventuell utlandsexpansion och då har namnet Bastard kommit upp. Vi har funderat på om vi kan använda det på alla marknader, säger Simon Wanler, VD för Bastard Burgers, till Aftonbladet.

1 av 3 | Foto: Robert Rosén
På väggarna står det Bronx på flera ställen.

”Kliar i fingrarna”

När huvudbryn kring namnbytet lagt sig valde kedjan istället att se det som en möjlighet att testa på ett parallellt varumärke, som de sedan kan använda sig av även utomlands.

Att de efter namntvisten till slut ska öppna upp i Malmö är efterlängtat.

– Det ska bli jäkligt kul. Malmö och Göteborg är de två storstäder som vi har kvar, som vi inte har etablerat oss i. Vi har varit på jakt länge efter att komma igång. Nu kliar det i fingrarna. Framförallt lite med de förseningar och allt som varit. Vi är väldigt redo att köra igång, säger Simon Wanler.

Varför väljer ni att öppna upp i Malmö?

– Vi ska öppna upp i hela Sverige är vår ambition. Då känns självklart storstäderna givna, att ha några enheter i både Göteborg och Malmö.

– Vi har också sett en enormt stor efterfrågan. Mest på den veganska sidan har vi haft väldigt mycket kontakt från Malmö. Det är en stark vegansk stad så det blir kul att se hur den försäljningen ser ut jämfört med resten av Sverige.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Lär bli fler Malmörestauranger

Även om den första restaurangen ännu inte öppnat upp i Malmö finns redan planer på att öppna upp fler restauranger i staden.

– Jo, men det gör det. Det är stora städer. I Göteborg öppnar vi upp två stycken efter årsskiftet. I Malmö tittar vi på ett par. Det är inget klart men vi tittar på ett par-tre etableringar till det kommande året. Det räknar vi med.

När det gäller konkurrensen med hamburgerrestauranger i Malmö menar Simon Wanler dock att han inte är orolig, utan att det finns en fortsatt marknad för det.

– För att vara en sån stor stad så är det generellt ganska glest, säger han och jämför med deras etablering i Örebro.

– Sett till storlek på staden har Malmö gott om plats för fler aktörer. Vi räknar också med att kunna öppna mer än en enhet i Malmö.

1 av 2 | Foto: Robert Rosén
Det finns redan planer på fler restauranger i Malmö.

Närmare 30 restauranger

Att Bronx Burgers ska kunna hävda sig i hamburgerkonkurrensen inte orolig för.

– Vi tycker vår produkt är en av de bästa i Sverige - om man ser rent till produkten hamburgare och råvarorna vi jobbar med. Sen jobbar vi med väldigt mycket mer än bara ”hamburgaren”. Vi jobbar väldigt brett med hela konceptet. Sen skulle jag säga att vår veganska meny är bäst i Sverige.

Företaget genomgår i nuläget en expansion, där de närmar sig 30 restauranger runt om i landet.

Restaurangen öppnar upp i Malmö fredag den 25 oktober.

Publicerad:

LÄS VIDARE