Floridaväljarna: Därför röstar vi som vi gör

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Varför är det så viktigt att Trump eller Biden vinner enligt dig?

Samuel Wright, 67, Tampa.
Foto: PONTUS HÖÖK
Samuel Wright, 67, Tampa.

Samuel Wright, 67, Tampa:
– Jag röstar för att få slut på tweetsen, och för de över 200 000 personer som dött av coronaviruset i USA. Jag röstar för jämlikhet, och för klimatet. För rösträtt och medborgerliga rättigheter. Allt det står på spel på valsedeln. Jag tror även på ”Black Lives Matter”, för våra liv är precis lika viktiga som alla andras. Jag tror att Gud vill att vi ska leva tillsammans i fred. Och jag har respekt för Obama – jag tror inte han hade valt Biden om han inte var en bra kandidat.

Foto: PONTUS HÖÖK
Clifford Espiritu, 59, Tampa.

Clifford Espiritu, 59, Tampa:
– Trump måste vinna. Jag skulle inte rösta för en snubbe som inte vet vilken stat han är i ens. Om du lyssnar på Biden så är det mest mummel. Jag är för mindre statlig kontroll, färre restriktioner – saker som gynnar småföretagen och ökar friheten för amerikaner. Alla samhällsnedstängningar under pandemin dödar landet och det är en besvikelse. Om han inte vinner kommer vi se mer socialism och annan bullshit. Se på de städer som brinner under protesterna som leds av demokrater! Så kan vi inte ha det.

Foto: PONTUS HÖÖK
Ari Sabo, 21, Tampa.

Ari Sabo, 21, Tampa:
– Jag vill absolut se Biden. Vi måste få ut Trump ur Vita huset. Biden är bara marginellt bättre, men jag tror det kommer bli våldsamt om Trump fortsätter styra. Folk är inte trygga med honom som ledare, man måste känna sig trygg i sitt eget land. Jag gillar ärligt talat inte Biden som politiker. Men han kommer åtminstone inte att uppmana till våld och oro. Jag vill se säkerhet för marginaliserade grupper framöver, snarare än det jag sett de senaste åren.

Foto: PONTUS HÖÖK
Reginald Taylor, 33, Tampa.

Reginald Taylor, 33, Tampa:
– Jag vill se Biden vinna. Jag är en del av hbtq-gemenskapen och många människor vägrar förstå vår livsstil. Det är som om vi blir fördömda för de som Gud ville att vi skulle vara. Så jag röstar för mina rättigheter. Jag har också vänner som är transpersoner och det har varit tufft för dem. Vi har sett mycket dödande och hatbrott de senaste åren. Jag tror att Biden skulle jobba mer för våra rättigheter än Trump.

Foto: PONTUS HÖÖK
Tyeosha Ford, 23, Tampa.

Tyeosha Ford, 23, Tampa:
– Biden måste vinna – han kommer vara en bättre president. Jag tror att han kommer stötta svarta bättre. Trump har ingen respekt för andra människor. Och sättet han pratar på och agerar är förfärligt. Jag vill inte heller att man ska avskaffa aborträtten i USA, som många konservativa vill. Jag har gjort en abort och anser att det är viktigt för kvinnor att kunna bestämma över sina egna kroppar.


 

FÖLJ RESULTATET I PRESIDENTVALET HÄR

Rösträkningen delstat för delstat

Publicerad: