Biden fortsatt segerviss: ”Kommer att vinna racet”

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Joe Biden höll inte något slutgiltigt segertal inatt.

In i det sista väntade han på att något av de stora mediebolagen skulle utropa honom till vinnare.

– Men siffrorna säger oss att det är tydligt. Vi kommer att vinna det här racet, sa han i talet.

Igår kväll meddelades att demokraternas Joe Biden planerade hålla tal kring klockan två inatt svensk tid. Bidens stab ska ha varit övertygade om att han skulle ha blivit utropad till segrare vid den tiden. Så blev det inte.

I stället sköt Biden upp sitt tal och väntade in i det sista på att bli utropad till vinnare av något av de stora mediebolagen.

Slutligen höll Biden ett ändå ett kort tal strax före klockan fem på morgonen svensk tid. Ett tal med liknande budskap som de två senaste dagarna och fortsatt övertygelse om att en segertalet inte är långt borta.

– Godkväll. Vi har inte en slutlig seger än. Men siffrorna säger oss att det är tydligt. Vi kommer att vinna det här racet, sa Joe Biden.

”Din röst ska räknas”

Han sa att han nationellt har fyra miljoner fler röster än Donald Trump.

– Det är inte bara siffror. Det representerar väljare och röster. De har givit oss mandat för handling angående covid, ekonomin, klimatförändringarna och rasmotsättningarna, sa han.

Biden sa också att han följt rösträkningen och sett hur siffrorna förbättrats.

– Din röst ska räknas. Jag bryr mig inte om hur mycket folk försöker stoppa det. Jag kommer inte att låta det ske, sa han.

Foto: Carolyn Kaster / TT NYHETSBYRÅN

”Hoppas att tala imorgon”

Talet var kort och det fanns ingen möjlighet till att ställa frågor efter det korta talet. Han manade till tålamod.

– Jag hoppas att tala imorgon, sa han slutligen.

Joe Biden fortsätter att utöka sin ledning i presidentvalet. Ytterligare 17 elektorer behövs för att han ska kunna utropa sig till segrare. Rösträkningen pågår fortfarande i de fyra avgörande delstaterna Pennsylvania, Georgia, Arizona och Georgia.

I Pennsylvania hade Joe Biden utökat sin ledning till 28 833 röster när klockan var 04.40 svensk tid. Det är en markant ökning jämfört med försprånget på 21 705 röster klockan 03.30.

 

FÖLJ RESULTATET I PRESIDENTVALET HÄR

Rösträkningen delstat för delstat

Publicerad:

LÄS VIDARE