Misshandlade män på Burger King

Av:

Publicerad:

En 20-årig man stack två män med ett vasst föremål upprepade gånger inne på en restaurangen i februari. 

Nu döms han till fängelse för attacken. 

Misshandeln fångades på film.
Foto: Polisen
Misshandeln fångades på film.

20-åringen har erkänt att han attackerade männen med en nagelfil eller liknande i ett multiverktyg inne på ett Burger King i Uppsala i början av februari. Han skar båda mannen över bröstet och träffade en av dem i skinkan och i låret med ett eggvasst föremålet, den andra träffades i axen och ryggen. 

Men mannen hävdar att han handlat i nödvärn. Enligt honom gav han sig på männen efter att de angripit en av hans vänner, vilket en övervakningsfilm styrker. 

Handlade delvis i nödvärn

Övervakningsfilmen visar hur de två männen håller ner en tredje man mot marken innan 20-åringen ingriper. Vad som utlöste bråket inne på Burger King är oklart anser Uppsala tingsrätt. Enligt duon gav de sig på en av 20-åringens vänner eftersom han, liksom 20-åringen och en annan vän, varit otrevliga mot personalen. Enligt de andra ska duon ha slängt ur sig rasistiska kommentarer.

Oavsett vilket framgår det på videon att 20-åringen haft rätt till nödvärn när han ingrep, bedömer rätten. Han hade dock inte rätt att slå männen med ett vasst föremål upprepade gånger så att de fick stickskador. Det är oförsvarligt, bedömer rätten som anser att det visat på särskild hänsynslöshet eller råhet. 

Uppsala tingsrätt dömer därför mannen till 1 år och två månaders fängelse för grov misshandel och narkotikabrott, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen. 

Publicerad:

LÄS VIDARE