Prinsessornas modematch

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

När två modeintresserade kungligheter möts blir det både svensk och dansk design.

Och det är ingen till­fällighet vilka plagg de väljer.

– Stylisterna har givetvis snackat ihop sig, ­säger Johanna Lejon. 

En modematch mellan två prinsessor eller ett möte­ mellan två väninnor? 

– Jag tror inte att det före­kommer någon som helst konkurrens mellan Mary och Victoria då det kommer till mode, säger Johanna Lejon, mode­redaktör på Svensk Damtidning. 

1 av 6 | Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT
Kronprinsessan bar en röd klänning från svenska favoriten Dagmar på förmiddagen i går. Marys lite tuffare byxdress kommer från Max Mara. Victorias kuvertväska kommer från danska By Malene Birger.

’Inspirerar varandra’

– Däremot vet jag att de båda är intresserade av mode och tycker att det är kul att använda stil och kläder för att förmedla ­något. Jag tror snarare att de inspirerar varandra.

I förrgår kväll bar båda prinsessorna svarta klänningar. Victorias hade ett leopardliknande tryck från svenska Valerie. ­Mary bar en blommig från danska Heartmade. 

– Jag är förtjust i både kronprinsessan Victorias och Marys val, säger ­Johanna Lejon. 

– Victorias klänning är lite mer tuff medan Marys är mer romantisk och ljuv. Det blir en rolig kontrast.

Svensk design

På förmiddagen i går valde Victoria en rödmönstrad klänning i viskos med hög hals och långa armar. 

– Återigen svensk design på kronprinsessan, kul. Klänningen kommer från House of Dagmars vackra höstkollektion och jag ­älskar den, säger Johanna Lejon. 

– Marys byxdress från Max Mara är supersnygg. Få kommer undan i en ­sådan. Här är rollerna ­ombytta – Mary är mer tuff och kronprinsessan med ljuv. 

Stylisterna har givetvis snackat ihop sig, tror ­Johanna Lejon. 

Måste Mary ibland ”klä ner sig” för att inte överglänsa tronföljaren Victoria?

– Jag är övertygad om att Mary aldrig ”klär ner sig”. Däremot tror jag att hon anpassar sin stil efter vem hon ska träffa, vem som ska komma på besök, ­säger Johanna Lejon. 

– Hon vet att kronprinsessan, och hennes stylist Tina Törnqvist, har så bra koll på samtida skandinaviskt mode. Därför tror jag att hon mer anstränger sig lite extra för att hitta rätt plagg!

Glänste i guld

Till båda sina klänningar bar Victoria ett ganska brett skärp. 

– Hon gillar att markera sin midja med skärp, jag gissar att det passar hennes kropp bättre. Och att det blir bättre på bild, säger ­Johanna Lejon.

Till kvällen bar kronprinsessan Victoria en klänning med guldfärgade blommor. Kronprinsessan Marys klänning gick också åt guldhållet.

Även den här gången matchade kronprinsessorna varandra perfekt. 

Publicerad:

LÄS VIDARE