Trump: Joe Biden kommer att få det svårt

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Joe Biden leder i opinionsmätningarna.

Men Donald Trump tror starkt på sina chanser att ta hem vinsten – och bli omvald.

– Jag har en stabil chans att vinna, säger Trump i en intervju på valdagen.

President Donald Trump framträdde på tisdagsmorgonen amerikansk tid i tv-programmet ”Fox & Friends” där han uttryckte självsäkerhet inför valresultatet.

– Jag har en stabil chans att vinna, sa presidenten.

Samtidigt förnekade Trump tidigare uppgifter att han skulle gå ut och förklara sig som segrare innan valresultatet var klart.

I intervjun i ”Fox and Friends” framförde Trump också ett meddelande riktat till de obeslutsamma väljarna, med fokus på de ekonomiska framstegen som USA gjorde före coronapandemin.

Han diskuterade även sin motståndare, och varnade för att om Biden vinner kommer han inte att kunna hålla vänsterextremismen från att ta över.

– Joe Biden kommer att få det svårt, han kommer inte att kunna hantera dem, sade Trump.

USA:s president Donald Trump.
Foto: Evan Vucci / TT NYHETSBYRÅN
USA:s president Donald Trump.

Donald Trump beskyller också demokraterna för de oroligheter som uppstår i landet utifrån valets resultat. Han menar att vänstern har blivit "radikaliserade" och deras ledare håller dem inte under kontroll.

– Jag tycker att det är väldigt sorgligt, och en del av anledningen är att det alla kommer att vara i demokratiska städer, demokratstyrda städer, sa Trump och nämnde städer som Chicago, New York City, Baltimore och andra.

– Det beror på svagt ledarskap.

På frågan om vad som skulle hända om Biden vinner och demokrater tar kontroll över senaten samtidigt som de behåller sin majoritet i representanthuset, gav Trump en allvarlig varning.

– Vårt land kan aldrig vara samma land om de vinner, sade han och hänvisade specifikt till demokraternas hot om att ändra senatsreglerna och utvidga högsta domstolen så att de kunde lägga till liberala domare.

Över 100 miljoner amerikaner har redan röstat i årets presidentval, och man förväntar sig ett nytt rekord av valdeltagande.

Foto: Brynn Anderson / TT NYHETSBYRÅN
En kvinna röstar.

Det är dock möjligt att man inte kommer att ha ett resultat när omröstningarna stängs på tisdagskvällen, eftersom flera viktiga stater tillåter att poströster räknas eftersom de fortsätter att levereras under de närmaste dagarna.

Något Trump tidigare uttryckt frustation över och hävdat att amerikanerna borde kunna veta resultatet av deras val på valdagen.

Det har tidigare rapporterats att Trump kommer att förklara en seger om tisdagskvällens räknade röster talar för en tydlig ledning. Något han nu avvisar och menar var felaktiga uppgifter.

När han får frågan under tisdagens intervju i ”Fox and Friends”, avvisar han återigen tanken på en tidig vinstförklaring.

– Bara när det finns seger – tror jag att vi har en seger, säger han och tillägger att det inte finns ”någon anledning att spela något spel.

Publicerad: