Publicerad:
Uppdaterad:

Fina gesten från ovan – en hyllning till alla som avlidit i corona

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

På lördagen fylldes himlen över Göteborg av mullrande flygplan.

Det är en civil flyguppvisningsgrupp som står för uppvisningen.

– Vi kallar det för Coronaflygning. Det är en hyllning till vårdpersonal, sjuka, anhöriga och avlidna, säger piloten Alf Ingesson Thor till Skaraborgs Allehanda.

På lördagen kunde göteborgare rikta blicken upp mot skyn för att se tio Saab Safir-flygplan att mullra fram över den Västgötska himlen. En flyguppvisning som Team 50 ligger bakom, något Skaraborgs Allehanda rapporterar om.

– Det går att visa uppskattning på olika sätt, det kan vara att sjunga, dansa eller spela musik, men det kan vara genom att flyga också, säger Alf Ingesson Thor, 70, som är en av piloterna och fortsätter:

– Vi kallar det för Coronaflygning. Det är en hyllning till vårdpersonal, sjuka, anhöriga och avlidna.

Beskostar hyllningen på egen hand

Flygplanen utgick från Skövde strax efter lunchtid på lördagen för att flyga över Västra Götaland. De kom ner till Göteborg för en kortare paus på Säve flygplats.

På sin rutt ner passerar de Skara, Vara och Alingsås. På vägen tillbaka hem igen till Skövde kommer de flyga över Landvetter, Borås och Falköping.
– Alla piloter är i princip gamla flygvapenpiloter som numera är pensionerade. Hälften av gänget är 70 plus och jag kan säga att det här är något som vi som enskilda personer betalar själva, säger Alf Ingesson Thor och tillägger:

– Vi vill göra någonting som kan lätta upp stämningen och se lite speciellt ut på himlen.

Publicerad:
Publicerad: