Gizmo hittade juicepaket med amfetamin

Av:

Publicerad:
Narkotikan var förklädd som juice och placerades i en matkasse.
Foto: Tullverket
Narkotikan var förklädd som juice och placerades i en matkasse.

850 milliliter flytande amfetamin togs i beslag i Malmö tidigare i år.

En tulltjänsteman leddes till några juiceförpackningar i en bil på Lernacken av en hund med näsa för knark.

Nu åtalas en man för smuggling av vad som motsvarar nästan 1.5 kilo amfetamin i pulverform till ett värde av 320 000 kronor.

En polsk billist kom körandes genom tullen i Malmö i mitten av februari. När mannen uppträdde nervöst och fipplade med sin mobil beslöt sig tullpersonalen för att ta en närmare pratstund med mannen och bilen vinkades in till sidan. Just då kommer knarkhunden Gizmo förbi och får snabbt vittring.

I en kasse med matvaror vid passagerarsätet hittas, förutom mat, tre juiceförpackningar med flytande amfetamin. Mannen som körde bilen säger att han erkänner brottet, men att han inte kände till vad det var som han fraktade.

Träffade man på bilmarknad

Foto: Tullverket
Mannen hade stannat längs vägen för att hälla över narkotikan i juiceförpackningar.

Enligt vad den polska mannen sagt i förhör så ska han för någon månad sen ha träffat en man på en bilmarknad. Mannen erbjöd honom lätta pengar. Allt han behövde göra var att åka från Polen till Holland. Där skulle en matkasse med en liter av någonting vänta på honom. Den skulle han senare köra till en snabbmatsrestaurang i Malmö.

Den polska mannen säger att han ångrade sig redan efter halva resan. Men att han var för orolig för vad som skulle hända med hans familj om han inte fullföljde sitt uppdrag.

Nu åtalas mannen för grov narkotikasmuggling vid Malmö tingsrätt.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE