Joe Biden pratade om Joe Biden - hånades av Trump

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Du kan inte känna dig säker i Joe Bidens USA.

Det sa Joe Biden i en halv mening – vilket Trumps återvalskampanj snabbt utnyttjade.

Och försvarade sig genom att kalla honom korkad.

Demokraternas presidentkandidat Joe Biden, 77, höll ett tal om nationell säkerhet under måndagskvällen. Där gick han till rasande attack mot president Donald Trump och hans vicepresident Mike Pence. Biden anklagade Trump för att förvärra de kriser som USA genomlider genom att underblåsa våld, så splittring och inte ta coronapandemin på allvar.

Särskilt några rader fick Trump-kampanjen att haja till, skriver The Hill.

Presidentkandidaten Joe Biden.
Foto: Carolyn Kaster / TT NYHETSBYRÅN
Presidentkandidaten Joe Biden.

– Eftersom de inte kan gå till val på att barnen säkert ska kunna återgå till skolan. Och eftersom de inte har några förslag eller visioner för en andra mandatperiod går Trump och Pence till val på: ”Du kan inte känna dig säker i Joe Bidens USA”, sa Joe Biden under talet i Pittsburgh i delstaten Pennsylvania.

Flaggad av Twitter

Kort därefter var den sista meningen – tre sekunder lång – utklippt och utlagd på Trumps återvalskampanjs konto på Twitter. Det tog inte lång tid innan ilskna kommentarer började strömma in och Twitter flaggade snabbt inlägget som ”manipulerad media”.

Men någon ånger fanns inte att hämta hos de ansvariga bakom Trumps återvalskampanj.

”Till alla uppjagade journalister som inte kan ta ett skämt om sin kandidat, det är inte vårt fel att att Joe Biden är korkad nog att säga det framför en kamera”, löd nästa inlägg på Twitter från Trump War Room.


PODD Det här är Kamala Harris

Med Aftonbladets Wolfgang Hansson.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE