Bidens stab: Vi leder stort mot Trump

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Joe Biden leder med åtta procentenheter i de avgörande vågmästarstaterna.

Det hävdar hans kampanjchef – och menar att de har råd att förlora i Florida och Pennsylvania.

– Vi har flera vägar till seger, säger Jen O’Malley Dillon enligt Axios.

Joe Bidens kampanjstab har analyserat de närmare 100 miljoner förtidsröster som väljarna skickat in och uppger att de leder med nästan åtta procentenheter i vågmästarstaterna, skriver Axios.

De menar att det blir svårt för Donald Trump att ta in ledningen under valdagen -- och försöker blocka möjliga försök av presidenten att utse sig som segrare i förtid. Biden-staben tror också att deras kandidat kan komma upp i 270 elektorsröster utan att vinna Florida och Pennsylvania.

-- Det ger oss möjlighet till flera vägar till seger, säger Bidens kampanjchef Jen O'Malley Dillon enligt Axios.

-- Florida kan gå åt bägge håll.

Joe Biden.
Foto: TT
Joe Biden.
Foto: TT
Donald Trump.

Ska tala i natt

I Mellanvästern tror man att Biden leder med cirka tio procentenheter inför rösterna som läggs på valdagen.

Biden kommer tala till nationen under valnatten – men staben vågar inte slå fast att det kommer bli ett segertal.

-- Ni kommer höra vicepresidenten säga det han sagt varje dag under valrörelsen om att leda landet framåt, att ena landet, säger O'Malley Dillon.

Däremot planerar Joe Biden att utropa sig som president under valnatten om de ledande nyhetsorganisationerna rapporterar att han matematiskt säkert har de 270 elektorsrösterna i hamn. Detta även om Donald Trump uppger att han kommer göra valutgången till en kamp i rätten, uppger Axios.

Går på offensiven

Rapporter i helgen sa att Donald Trump planerar att utropa sig till segrare i förtid om de räknade rösterna visar att han ligger bra till vågmästarstaterna. Förhoppningen ska vara att hans rättsliga team ska blocka sena förtidsröster från att räknas. Detta har fått Joe Bidens team att gå på offensiven.

– Vi bryr oss inte om vad Donald Trump säger. Vi kommer använda vår data, vår förståelse om vart detta är på väg och se till att vicepresidenten talar till det amerikanska folket, säger O’Malley Dillon.

Biden planerar också att snabbt tillsätta folk i nyckelpositioner om tv-bolagen har gett segern till honom, även om det samtidigt pågår en rättslig process.

Publicerad:

LÄS VIDARE