Kan man lita på mätningarna inför presidentvalet i USA?

PODD Det är skillnaden från 2016
 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Av:

Publicerad:

Hur var det egentligen med opinionsmätningarna i det amerikanska valet 2016? Hillary Clinton såg ut att leda stort men förlorade ändå i slutänden mot Donald Trump. Nu står det mellan sittande president Trump och demokraternas Joe Biden.

USA är världens mäktigaste land, men trots det så är valdeltagandet i landet väldigt lågt. Mätningarna visar till just nu till fördel för Biden - men kan man verkligen lita på siffrorna den här gången?

Vad var det som gick fel 2016 och vad har man gjort för att det inte ska hända igen?Det här och lite till pratar vi om i dagens Aftonbladet Daily.

Gäst: Karin Nelsson, VD på Demoskop. Programledare är Jenny Ågren.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps 04:00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson, Marcus Ulvsand och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily

Personer i bilar kollar på presidentdebatten på storskärm.
Foto: Jeff Chiu / TT
Personer i bilar kollar på presidentdebatten på storskärm.
Publicerad:

LÄS VIDARE