Populära möbelkedjan försvinner från Uppsala

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Populära möbel- och inredningskedjan Chilli stänger sin butik i Uppsala.
Foto: GOOGLE STREET VIEW
Populära möbel- och inredningskedjan Chilli stänger sin butik i Uppsala.

Så sent som för fem år sedan gick den populära möbelkedjan i konkurs.

Men efter att e-handelsbolaget Bygghemma tog över som nya ägare var Chilli snabb tillbaka och butiken i Uppsala kunde öppnas igen – fram tills nu.

Populära möbel- och inredningskedjan Chilli har haft det svårt att gå runt i Uppsala. Nu är det klart att butiken, som återuppstod efter att nya ägarna Bygghemma tog över efter konkursen för fem år sedan, stänger efter nästan tio år i Uppsala.

– Det har inte varit så lönsamt på slutet, det är anledningen. Vi har ytterligare fyra butiker i Sverige, men det har varit tufft i Uppsala, säger Chillis butikschef Melker Bäckman till Upsala Nya Tidning.

Då stänger butiken för gott

Redan nu pågår utförsäljningen i Chillis butik i Uppsala som i slutet av maj slår igen dörrarna för gott.

– På slutet har vi drivit den här Chilli-butiken som ett showroom, där man har fått komma hit och klämma och känna och så har vi beställt varorna från vårt huvudlager.

Foto: GOOGLE STREET VIEW
Här öppnar ägarna till Chilli två helt nya butiker.

Öppnar två helt nya butiker i Uppsala

Samtidigt som Chilli stänger sin butik, har ägarna bakom kedjan öppnat två nya butiker i Uppsala. Det handlar om Bygghemma och Trademax som flyttat in i Svenska Handelsfastigheters lokaler i Boländerna där också Lekia, Buttericks och Kungsängen håller till.

Publicerad: