20-talsvilla i Marielund klickas mest i Uppsala

Av:

Publicerad:
Foto: Widerlöv&co, HusmanHagberg, Riksmäklaren

Ett lantligt boende med eget spa, ett modernt hus med skogsnära läge och en arkitektritad stadsoas.

– De toppade Hemnets lista över mest klickade bostäder i Uppsala förra veckan.

Foto: Widerlöv&co
Marielund, Uppsala

1. Marielund, Uppsala

Pris: 7 950 000 kronor. Antal klick: 8 805. Mäklare: Widerlöv&co.

Den mest klickade bostaden ligger drygt 20 minuters bilfärd från centrala Uppsala. Huset som byggdes 1919 är 186 kvadratmeter och rymmer sju rum fördelat på två plan. Det ligger två balkonger på översta våningen, och en veranda på den nedre. Utöver huvudhuset består fastigheten av ett mindre hus med sovloft, ett stort garage och ett eget spa med bastu, dusch och bubbelpool. Tomten på 6 777 kvadratmeter rymmer en stor trädgård med plats för flera uteplatser.

Foto: HusmanHagberg
Gunsta, Uppsala

2. Gunsta, Uppsala

Pris: 2 975 000 kronor. Antal klick: 8 730. Mäklare: HusmanHagberg.

Stora fönster, vedspis och äppelträd kanske förklarar att den näst mest klickade bostaden ligger i Gunsta, tio minuter med bil från city. Det 80 kvadratmeter stora huset byggdes 2009 och har ett lugnt läge mot en skogsglänta. Bostaden som kan användas antingen som fritidshus eller permanentboende har två sovrum och ett sovloft, ett modernt kök och gott om förvaring. På den 958 kvadratmeter stora tomten finns även en förrådsbyggnad och ett gästhus.

Foto: Riksmäklaren
Fålhagen, Uppsala.

3. Fålhagen, Uppsala

Pris: 9 750 000. Antal klick: 6 636. Mäklare: Riksmäklaren.

Bronsplatsen i antal klick intas av en villa i Fålhagen. Huset ritades av Gunnar Leche, som var Uppsalas stadsarkitekt 1920–1954. Huset på 123 kvadratmeter byggdes 1936 och sträcker sig över tre våningsplan. Stora sociala ytor, braskamin i köket, uterum och en lummig trädgård förklarar nog varför så många kan tänka sig att bo här. I källaren finns flera förråd, tvättstuga och en stor gillestuga.

Foto: Eklund Fastighetsmäkleri
Balingsta, Uppsala

4. Balingsta, Uppsala

Pris: 1 495 000 kr. Antal klick: 6 414. Mäklare: Eklund Fastighetsmäkleri

En enplansvilla i Balingsta intar fjärdeplatsen denna vecka. Den lantliga bostaden byggdes 1951 och utgörs av totalt 208 kvadratmeter (104 boarea och 104 biarea). På entréplanet finns kök, två sovrum, vardagsrum och matrum. Källaren har gott om förvaringsmöjligheter och rymmer tvättstufa, gillestuga, hobbyrum och pannrym. Trädgården ligger skyddat med utsikt över det uppländska landskapet. Fastigheten har ett genomgående renoveringsbehov, men kan vara något för den som lockas av ett lantligt läge och inte är rädd för att rulla upp armarna.

Foto: Widerlöv&co
Kungsgärdet, Uppsala

5. Kungsgärdet, Uppsala

Pris: 4 990 000. Antal klick: 5 569. Mäklare: Widerlöv&co

Endast ett par minuter från Uppsalas stadskärna ligger veckans femte mest klickade bostad. Även denna bostad är något för den med vars fingrar kliar av renoveringslusta. Enplansvillan med källarvåning byggdes 1941 och har en av områdets största tomter. Entréplanet på 67 kvadratmeter finns kök, sovrum, badrum och allrum med öppen spis. Från allrummet nås verandan och trädgården med bärbuskar och äppelträd. Den 65 kvadratmeter stora källaren rymmer bland annat gillestuga, hobbyrum och tvättstuga. I anslutning till huset finns ett rymligt garage.

Publicerad:

LÄS VIDARE