Före detta rugbystjärna tände eld på hela sin familj

Av:

Publicerad:

Bilbranden slutade med att hela familjen dog: tre barn, mamma, pappa.

Pappan, den före detta rugbyspelaren Rowan Baxter, tros ligga bakom dådet i Australien.

– Det är fruktansvärt, säger kriminalinspektören Mark Thompson.

Det var på onsdagsmorgonen förra veckan som den tidigare rugbystjärnan Rowan Baxter, 42, klev in i sin vita suv som stod parkerad utanför familjens hus i villaområdet Camp Hill i Brisbane, Australien.

I baksätet hoppade hans tre barn Aaliyah, 6, Laianah, 4, och Trey, 3, in samtidigt som hans fru Hannah Baxter, 31, satte sig i framsätet.

Där och då förändrades allt och slutade i total katastrof.

Rowan Baxter och hustrun Hanna tillsammans med barnen Aaliyah, Laianah och Trey.
Foto: PRIVAT
Rowan Baxter och hustrun Hanna tillsammans med barnen Aaliyah, Laianah och Trey.

”Hällt bensin över mig”

Vittnen ska ha sett hur Hanna försökte ta sig ur fordonet samtidigt som hon skrek ”han har hällt bensin över mig”. Därefter hördes en serie explosioner och bilen började brinna.

Hannah ska då brinnande ha kravlat till trottoaren där en granne med hjälp av en vattenslang lyckades få henne att sluta brinna. 

Kvar i den övertända bilen satt Rowan och de tre barnen. Samtliga dog.

– Jag har sett några hemska scener men det här är helt fruktansvärt, säger kriminalinspektören Mark Thompson enligt tidningen Metro

Hannah Baxter fördes svårt skadad till sjukhus och senare rapporterade sjukvården att inte heller hennes liv gick att rädda.

Pågående vårdnadstvist

Uppgifter i lokala medier uppger att Hannah och Rowan nyligen bestämt sig för att separera och befann sig i en pågående vårdnadstvist. 

Vänner till Baxter ska också ha varit oroliga över hans mentala hälsa. Den senaste tiden har han publicerat mängder med inlägg på sin Facebooksida med bilder på sina barn och texter som ”godnatt mina bebisar, pappa älskar er väldigt mycket. Jag saknar er alla” och ”jag älskar er till månen och tillbaka”. 

– För folk som känner Rowan och såg hur han mådde den senaste veckan förstår man hur djupt han har fallit. Men att han kunde göra något sådant här är helt otroligt, säger en av hans tidigare vänner till Metro.

Enligt andra medieuppgifter ska Rowan Baxter ha huggit sig själv med en kniv i samband med att bilen fattade eld.

– Det här är bortom allt förstånd, säger en vän till familjen enligt News.com.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN