Trump-bilar omringade Biden-buss

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

En av Joe Bidens kampanjbussar körde genom Texas när en karavan av pickup-bilar med Trumpflaggor omringade bussen.

Händelsen utreds nu av FBI enligt tidningen Texas Tribune – men Donald Trump uppskattar stödet.

”Jag älskar Texas!” skriver Trump på Twitter och delar en video från händelsen.

En buss tillhörande Joe Bidens kampanj körde på en motorväg i Texas mellan San Antonio och Austin under lördagen när den plötsligt omringades av en stor grupp bilar med Trump-flaggor som tvingade den att bromsa in, enligt CNN.

Samtidigt skrek personerna i bilarna okvädesord till människorna ombord på bussen.

Enligt medarbetare till Bidens kampanj tvingades bussen krypköra på motorvägen och efter larmsamtal fick man poliseskort till Austin. På grund av händelsen valde man att ställa in kampanjmötet i Austin. Varken Joe Biden eller hans vicepresidentkandidat Kamala Harris befann sig på bussen.

Enligt CNN ska bilisterna tillhöra en grupp som kallar sig Trumptåget. De kör runt i Texas med flaggor och visar sitt stöd för presidenten.

Trump: ”Jag älskar Texas!”

Och Donald Trump verkar uppskatta stödet. Han twittrade ut en video som visade delar av händelsen med orden JAG ÄLSKAR TEXAS.

– I stället för att delta i produktiva samtal om de drastiskt skilda visioner som Joe Biden och Donald Trump har för vårt land, valde Trumps supportrar i Texas att försätta våra medarbetare, talare, supportrar och andra i fara, säger Tariq Showfeek, Biden-kampanjens kommunikationschef i Texas, till CNN.

FBI utreder händelsen

FBI utreder nu händelsen enligt tidningen Texas Tribune. Filmer från händelsen visar att en kollision inträffade mellan en av Trumpanhängarnas pickup-bilar och en av Biden-kampanjens efterföljande bilar.

När tidningen försökte ville få en kommentar från Republikanerna i Texas avfärdar partiet frågorna.

”Det är mer fake news och propaganda. Förbered er på att förlora... sluta stör mig. Soros kanske kan skicka en till check till er 2022”, skriver partiet i en skriftlig kommentar.

Publicerad: