Epatraktor kopplas samman med rånturné – en person gripen

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

En epatraktor kopplas samman till två misslyckade rånförsök i Tranås under lördagsmorgonen.

Polisen har lyckats gripa en man i samband med ett av rånen – men är fortfarande på jakt efter föraren till epatraktorn.

– Vi hoppas att allmänheten kan hjälpa oss här, säger Åsa Willsund vid polisen.

Genrebild.
Foto: WIKIMEDIA COMMONS
Genrebild.

Strax innan klockan 8.00 på lördagsmorgonen kom det första larmet. En man som hade maskerat sig med ett munskydd kom in på en butik och försökte råna butiken med någon form av tillhygge.

Men bytet blev inte så stort som rånaren hade tänkt sig.

– Han kom bara undan med två paket cigaretter så det var inget lyckat rån det här. Rånaren ska ha försökt få med sig kontanter också men inte lyckats med det, säger Åsa Willsund, presstalesperson vid polisregion Öst.

Flydde i epatraktor

Innan polisen hann fram till butiken hade den misstänkta rånaren flytt från brottsplatsen i en röd epatraktor.

Polisen påbörjade en förundersökning gällande rån och de uppgav att de var på jakt efter både epatraktorn och rånaren.

Men bara en timme senare kom nästa larm in.

Slog till igen

Den här gången var det ett pågående rån på en pizzeria strax norr om Tranås, i samhället Sommen.

– När patrullen kommer till platsen griper de en man i 35-årsåldern. Han ska ha försökt råna pizzerian som även var en livsmedelsbutik. Han ska däremot inte ha lyckats med rånet och istället gett sig på en person som befann sig inne på pizzerian, säger Åsa Willsund.

Rånaren ska ha fått med sig en mobiltelefon från personen på pizzerian men innan han kunde fly kom polisen till platsen.

– Han greps mer eller mindre på bar gärning. Han hade en mobiltelefon som inte tillhörde honom på sig när han greps. Han är nu misstänkt för rånförsöket mot pizzerian och rånet mot personen på pizzerian, säger Åsa Willsund.

Epan sågs även här

Även vid rånet mot pizzerian har vittnen rapporterat att de har sett en röd epatraktor. Men den ska ha lämnat platsen strax innan polisen kom till pizzerian.

Dryga 40 minuter efter rånet skriver polisen på sin hemsida att den misstänkta epatraktorn är hittad.

Fordonet var däremot tomt när den hittades och polisen söker nu föraren.

– Vi hoppas att allmänheten kan hjälpa oss här. Om någon har uppgifter om vem som kan vara ägaren till bilen får de gärna höra av sig till oss, säger Åsa Willsund.

Den gripne mannen misstänks bara för rånet och rånförsöket på pizzerian. Men polisen ser samband mellan de båda händelserna och kommer under dagen utreda sambandet vidare.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN