Kända influencern tog åt sig äran för Uppsalaföretagets cupcakes

Av:

Publicerad:
Elin Sälling med alla cupcakes som levererades till TV4 i samband med inspelningen i oktober.
Foto: PRIVAT
Elin Sälling med alla cupcakes som levererades till TV4 i samband med inspelningen i oktober.

Carina Sälling och dottern Elin från Uppsala hade bakat flera hundra cupcakes till populära tv-programmet Sveriges yngsta mästerkock.

Men i samband med att programmet sändes fick de en rejäl chock när inluencern Ellen Bergström i stället dök upp och tog åt sig äran för deras bakverk.

– Jag blev riktigt ledsen, säger Elin Sälling.

Elin Sälling och hennes mamma Carina, som tillsammans driver Sälling Catering, hade sett fram emot den den där onsdagen i april när deras cupcakes äntligen skulle visas upp i samband med det tredje avsnittet av Sveriges yngsta mästerkock.

Hela söndagen innan inspelningen tillbringade de båda i köket, och Elin Sälling var själv med och levererade de något ovanliga bakverken till TV4 i oktober förra året.

– Tanken var att deltagarna skulle försöka gissa smaken, så även om de såg ut som vanliga cupcakes så smakade de väldigt annorlunda. Till exempel bacon och ädelost, säger Elin Sälling.

Men det var alltså inte bara deltagarnas smaklökar som fick en chock när plötsligt någon annan tog åt sig äran.

– Jag blev både arg och besviken, och redan samma kväll så mejlade jag faktiskt TV4 och ifrågasatte varför någon annan skulle ta åt sig äran för någonting som vi hade gjort.

Foto: TV4
Deltagarna i Sveriges yngsta mästerkock skulle gissa smakerna på cupcakes.

”TV4 kopplade bort mig hela tiden”

Men något svar från TV4 fick de aldrig.

– Jag fick ett svar på mejlen dagen efter, men de förstod inte vad jag menade. Jag försökte också ringa dem flera gånger, men TV4 kopplade bort mig hela tiden. Jag tror inte att de vill ha något mer med det här att göra.

I helgens avsnitt av Medierna i P1, som var först med att berätta om produktionens agerande, vägrade TV4 att ställa upp på en intervju.

En som däremot valde att ställa upp var Ellen Bergström som också medger att hon själv hade blivit ledsen om det hade varit hon som hade blivit blåst.

– Ja, verkligen, jag hade blivit jätteledsen om någon hade gjort så. Men jag frågade aldrig vem som hade gjort dem, säger Ellen Bergström till Sveriges Radio.

– Ellen gör ju bara vad hon har blivit tillsagd, suckar Elin Sälling.

Hur tycker du att TV4 borde ha agerat?
– Vi räknade aldrig med att vi skulle nämnas i programmet, men i stället för att säga att det är någon annan som har bakat dem kunde man väl bara ha låtit bli att säga något alls.

Publicerad: