’Ett otroligt fint stöd att de kommer hit’

Här köper Vickan och Daniel bullar hos Fares

Av:

Publicerad:

Från corona-isolering på Haga Slott till flängande på stan.

Under veckan har kronprinsessan Victoria och prins Daniel hunnit med en hel del – som ett besök på konditoriet Mr Cake.

– De handlade mycket bullar, säger ägaren Roy Fares.

Kronprinsessparet och Roy Fares höll avstånd, men kändiskonditorn, som driver Mr Cake på Östermalm i Stockholm, följde med ut för att lämna över påsen med bland annat bullar och sockerkringlor.
Foto: PRIVAT
Kronprinsessparet och Roy Fares höll avstånd, men kändiskonditorn, som driver Mr Cake på Östermalm i Stockholm, följde med ut för att lämna över påsen med bland annat bullar och sockerkringlor.

Kändiskonditorn Roy Fares, känd från Kanal 5:s ”Dessertmästarna” är en av många småföretagare som drabbats hårt av coronakrisen.

I ett inlägg på sociala medier för en vecka sedan skrev han ”Nu är det extra viktigt att stötta ditt lokala café, din kvartersrestaurang eller bageriet runt hörnet i den mån du kan”.

I onsdags blev Roy Fares uppmaning verklighet när kronprinsessan Victoria och prins Daniel kom på besök för att köpa godsaker på hans konditori Mr Cake på Östermalm.

– Verkligen, ett fint initiativ. Det är otroligt viktigt att man visar att man kan köpa med sig, man måste inte sitta hos oss och äta. Det var fint av dem, jag blev väldigt glad.

”En energidos”

Var det ett spontanbesök?

– Jag fick ett samtal från Daniel, jag är med i hans Fellowship-organisation så jag har träffat honom några gånger, åkt runt i landet och pratat med gymnasieelever om entreprenörskap. Men de ringde bara och sa att de ville köpa med fika hem. Det blev en energidos för personalen.

Någon annan i deras ställning kanske inte hade ringt själv utan låtit någon annan göra det?

– Det är deras styrka tycker jag, de är väldigt jordnära och überproffs på det de gör. Och att de kommer hit är ett otroligt fint stöd och engagemang som säkert inte fanns med i deras agenda så det värmer.

Var det första gången de handlade hos dig?

– Nej, de har faktiskt varit här innan också. Men under rådande omständigheter så är det extra fint tycker jag.

Pratade ni om coronaviruset?

– Ja, det är ju den hetaste debatten just nu, är det någon man inte pratar corona med? Men de var väldigt försiktiga, vi skakade inte hand och vi höll avstånd förutom på bilden när jag lämnar över påsen, men det var helt naturligt. Men det handlar verkligen om sunt förnuft, alla bör ta sitt ansvar.

Fick de godsakerna utanför butiken eller var de inne och valde?

– De var inne i butiken och valde det de ville ha, sedan gick vi ut tillsammans.

Får man fråga vad de handlade?

– De handlade bullar, mycket bullar, bland annat våra cinnamon buns och sockerkringlor, det tycker de om väldigt mycket.

Det var väl till barnen också?

– Säkert, och även till personalen som jobbar med dem, det var en rejäl påse.

Du hade ju också Russell Crowe på besök i somras, det är kändistätt hos dig?

– Det är fantastiskt roligt, jag älskar det jag gör och det är roligt om det uppskattas av flera människor. Sedan är det stort med Russell Crowe, alla har ju sett ”Gladiator”. Men han var inte sig lik, haha!

Besökte fältsjukhuset

Tidigare var prins Daniel och kronprinsessan isolerade hemma på Haga slott. Men i onsdags valde de alltså att bryta isoleringen och ge sig ut för ett par oannonserade uppdrag.

De besökte bland annat Kungliga Tekniska Högskolan för att ta del av deras pågående forskning kring coronatest. Senare var de hos Region Stockholm som ansvarar för vården av coronadrabbade.

I förrgår var Victoria och Daniel vid det hastigt färdigställda fältsjukhuset ute på Stockholmsmässan i Älvsjö som kan ta emot upp till 600 patienter. Paret fick en rundvisning av hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel besöker fältsjukhuset som byggs upp i Stockholmsmässan i Älvsjö.
Publicerad:

LÄS VIDARE