Konfronteras om nya anklagelser – då flyr SD-toppen

Nya anklagelser mot SD-toppen i Stockholm: ”Obehagligt”

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Det har stormat rejält kring SD-toppen Peter Wallmark.

Nu riktas nya, allvarliga anklagelser om att partipengar används privat, årsredovisningar som saknar underlag – och en förfalskad namnteckning.

– Jag har aldrig skrivit på. Det känns obehagligt att se min namnteckning där, säger en tidigare kassör till 200 sekunder.

Här ser du 200 sekunder: Signaturen:

Aftonbladets och Viafrees granskande program 200 sekunder har tidigare avslöjat hur Sverigedemokraternas starke man i Stockholm – Peter Wallmark – anställt sig själv och sin fru som politiska sekreterare. På så vis får han både lön som politisk sekreterare och arvode som förtroendevald. Christina Wallmark förlorade tidigare i år sin anställning efter 200 sekunders granskning.

Nu bryter flera tidigare ledamöter i partiet tystnaden kring turerna – och riktar skarp kritik mot ordföranden Peter Wallmark.

Flera miljoner kronor

De berättar att skattepengar har gått till privata utgifter och att de vägrat skriva på årsredovisningen för att de inte få se underlag. Det handlar om kommunalt partistöd på flera miljoner kronor.

En av dem var tidigare kassör i partiet. Hon hävdar nu att hennes namnteckning på redovisningen av skattepengarna till kommunen för 2017 är förfalskad – se hela intervjun i 200 sekunder.

Peter Wallmark har tillbakavisat anklagelserna. Se hur han undviker att svara på 200 sekunders frågor i tv-inslaget.

Här kan du se det första avsnittet av 200 sekunder om Peter Wallmarks dubbla löner:

200 sekunder är Aftonbladets och Viafrees tv-program för snabba gräv. Robert Aschberg, Kristina Edblom och Lindah C Mohlin synar maktmissbruk, samtidsfenomen och enskilda fall som väcker känslor.

SÅ TIPSAR DU 200 SEKUNDER

Publicerad:

LÄS VIDARE