Man tros ha styckmördats – tre sitter häktade

Uppgifter: ”Bad kvinnan gå ut på balkongen”

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Tre män misstänks för inblandning i ett mordfall i södra Stockholm.

Enligt uppgifter till Aftonbladet hittades en man styckad i ett område med kolonistugor, efter att ha besökt en kvinnlig bekant under mordkvällen.

– Nyligen hittades kvarlevorna av mannen som man misstänker har mördats, säger kammaråklagare Hanna Cardell.

Ett misstänkt mord i södra Stockholm utreds av polis och åklagare.

Händelsen ägde rum natten till den 26 oktober. I tisdags häktades tre män i Södertörns tingsrätt.

– En är häktad för mord, de andra för medhjälp till mord, säger Hanna Cardell, kammaråklagare vid Södertörns åklagarkammare.

”Bad kvinnan gå ut på balkongen”

Mannen som tros ha mördats ska ha varit på besök hos en kvinnlig bekant under mordkvällen, enligt uppgifter till Aftonbladet. När en 39-årig man, en tidigare närstående till kvinnan, dök upp i lägenheten ska han ha bett kvinnan att gå ut på balkongen.

Från balkongen ser kvinnan hur 39-åringen blir våldsam mot hennes bekant, och mannen ringer dit två andra män.

Sedan har de tre männen och kvinnans bekant försvunnit från lägenheten. Efteråt märker kvinnan att en resväska saknas, enligt Aftonbladets uppgifter.

Cirka en månad senare rapporterar kvinnan händelsen till polisen.

Polisen noterar snart att kvinnans bekant inte haft någon banktransaktion sedan datumet för händelsen, och hans lägenhet har stått orörd lika länge, enligt Aftonbladets uppgifter.

Uppgift: Kvarlevor hittades i resväska

Kvarlevorna efter mannen hittades i ett skogsparti i södra Stockholm, ett område där det finns kolonistugor, enligt Aftonbladets uppgifter. Kroppsdelarna ska ha funnits i en resväska och en kartong.

– Nyligen har man hittat kvarlevorna av mannen som man misstänker har mördats. Vi har inte fått någon teknisk bekräftelse på att det är han, men vi har goda grunder att tro att det är den här försvunna personen, säger kammaråklagare Hanna Cardell.

39-åringen häktades på sannolika skäl misstänkt för mord, övergrepp i rättssak och misshandel, som ska ha begåtts under den aktuella kvällen mellan 25 och 26 oktober.

Vid gripandet den 7 december uppstod även misstanke om grovt vapenbrott och narkotikabrott, vilket 39-åringen också sitter häktad för.

”Medger brott mot griftefriden”

De två andra männen häktades på sannolika skäl misstänkta för medhjälp till mord. Åklagare hade även yrkat på brott mot griftefriden.

Kammaråklagare Hanna Cardell vill inte bekräfta att man utreder ett misstänkt styckmord.

Men konstaterar:

– En av de misstänkta medger ju ansvar för brott mot griftefriden, säger Hanna Cardell.

Mannen som medgett brott mot griftefriden är i 35-årsåldern. Den andre mannen som misstänks för medhjälp till mord är i 55-årsåldern. Samtliga greps och anhölls den 7 december.

Åtal ska vara väckt senast 8 januari 2019.

 

▪▪ Aftonbladet har sökt kontakt med samtliga tre mäns advokater. Den mordmisstänka 39-åringen nekar till brott, liksom mannen i 55-årsåldern som misstänks för medhjälp till mord.

Den tredje mannens advokat, vars klient medgett misstanke för brott mot griftefriden, har inte gått att nå. Under förhandlingen nekade han till anklagelsen om medhjälp till mord.

Publicerad:

LÄS VIDARE