Publicerad:
Uppdaterad:

Donald Trump har testat positivt för corona

Även hustrun Melania är smittad av covid-19

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Donald Trump och hans fru Melania har testats positivt för covid-19.

Det bekräftade presidentparet på Twitter under fredagsmorgonen.

Nu skriver New York Times att presidenten har milda förkylningssymtom och hänvisar till två källor.

På fredagsmorgonen, svensk tid, skrev presidenten på Twitter att båda han och hans fru, Melania Trump, har testat positivt för viruset.

”Vi kommer sätta oss i karantän och börja vår återhämtningsprocess direkt. Vi kommer att ta oss genom detta tillsammans”, skriver presidenten.

Donald Trumps läkare, Sean Conley, bekräftar att presidenten och hans fru har testats positivt för viruset. Han uppger att paret mår bra och befinner sig i karantän i Vita huset. Enligt läkaren kommer presidenten att kunna fortsätta sitt arbete medan han återhämtar sig, rapporterar CNN.

Melania twittrar från karantänen och skriver att hon skjuter upp alla inplanerade åtaganden.

”Som alldeles för många amerikaner har gjort det här året kommer POTUS och jag sitta i karantän i vårt hem efter att ha testats positiva för covid-19. Vi mår bra och jag har skjutit upp alla kommande åtaganden. Snälla se till att ni håller er säkra och vi kommer ta oss genom detta tillsammans”, skriver hon på Twitter.

Milda förkylningssymptom

Donald Trump har milda förkylningssymtom rapporterar NY Times, som hänvisar två källor med god insyn i presidentens hälsa.

En person uppger för tidningen att Trump verkade utmattad när han under deltog i ett arrangemang på sin golfklubb i New Jersey torsdagen.

Nära medarbetaren positiv

Tidigare kom nyheten att Vita husets förra kommunikationschef, den 31-årige ex-modellen Hope Hicks, som fanns ombord på Air Force One tillsammans med Donald Trump till och från debatten mot Joe Biden i Cleveland i tisdags, har testat positivt för viruset.

Hope Hicks, här tillsammans med Jared Kushner, på väg ombord på Air Force One i onsdags. Samma kväll testades hon positivt för corona.
Foto: AP
Hope Hicks, här tillsammans med Jared Kushner, på väg ombord på Air Force One i onsdags. Samma kväll testades hon positivt för corona.

Hope Hicks har symtom

Enligt CNN blev det känt på onsdagskvällen att Hope Hicks är smittad. På flygningen tillbaka från Minnesota hölls hon isolerad och nu uppvisar hon symtom i hemmet i Washington.

När hon testades är oklart.

Donald Trump uppgav på fredagsmorgonen, svensk tid, för Fox News att både han själv och hans hustru Melania blivit testade och väntar på svar.

Trump bekräftade då även uppgifterna att Hope Hicks har covid-19.

– Hon har testats positivt, jag fick just höra det. Hon arbetar hårt. Hon bär mask ofta, men testades positivt. Jag har just blivit testad. Jag får se, vi brukar tillbringa mycket tid tillsammans, sa Trump till tv-kanalen.

Trump i karantän

I intervjun sa att han inte visste om han ska isoleras. Någon timme senare twittrade han att så var bestämt.

”Hope Hicks, som arbetat så hårt utan minsta paus, har just testats positivt för covid-19. Hemskt! Presidenthustrun och jag väntar på våra testresultat. Under tiden påbörjar vi vår karantänprocess!”

Hicks sa upp sig från sin tjänst som kommunikationschef 2018, men återvände i en ny roll som rådgivare till Trumps svärson Jared Kushner tidigare i år. Hon betraktas som en av presidentens närmaste förtrogna.

USA är ett av de länder som drabbats hårdast av coronapandemin. Hittills har fler än 7 miljoner fall bekräftats i landet, och över 200 000 personer har dött med covid-19.

Foto: AP
Donald Trump och hustrun Melania Trump gick i frivillig karantän i väntan på provsvaret.
Foto: AP
Hope Hicks har corona och efter att hon hade testat positivt fick president Donald Trump göra ett coronatest.
Foto: AP
Hope Hicks under kampanjen vid Harrisburg den 26 september.

PODD Då kan ett vaccin vara redo

Aftonbladet Daily pratar med samordnaren Richard Bergström.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: