Dräktig elefant död efter att ha ätit ananas fylld med smällare

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

En dräktig elefanthona har dött i Kerala, Indien, efter att ha ätit en ananas som någon fyllt med smällare.

Ingen har gripits än, men en utredning har inletts för att ta reda på vem som har lagt ut den explosiva frukten.

– Hon gjorde inte en fluga förnär. Inte ens när hon löpte amok genom byn på grund av smärtan så krossade hon ett enda hus, säger Mohan Krishnan, skogsbefäl i Kerala.

Den dräktiga elefanthonan åt en ananas fylld med smällare.
Foto: Facebook
Den dräktiga elefanthonan åt en ananas fylld med smällare.

Elefanthonan hittades vid vattendraget Velliyar River i Kerala, Indien, den 27 maj. Hon hade lagt delar av huvudet under vattnet efter att ha fått stora skador inuti munnen. Där stod hon orörlig tills hon dog, skriver Sky news.

”Litade på alla”

Skadorna som den dräktiga honan dog av kom från en ananas fylld med smällare som exploderade i hennes mun.

– Hon litade på alla. När ananasen hon åt exploderade måste hon blivit så chockad, och snarare tänkt på bebisen hon hade i magen än sig själv, säger skogsbefälet Mohan Krishna.

Det är ännu inte känt var den explosiva ananasen placerats ut. En utredning har inletts av stadens skogsdepartement som uppges hålla flera förhör. Teorin nu är att elefanten lämnat sitt hem i skogen och gått mellan fem och tio kilometer i jakt efter mat.

Foto: Facebook
”Hon gjorde inte en fluga förnär”, säger skogsbefälet Mohan Krishnan.

Att jordbrukare lägger sprängmedel i mat och placerar det vid kanten av sina odlingar är inte ovanligt och används för att skrämma bort vildsvin. Men det är inte första gången som en elefant skadats av frukten, vilket väcker stor ilska på sociala medier. I skrivande stund har nästan 65 000 personer skrivit under en namninsamling som fördömer händelsen.

– Hon gjorde inte en fluga förnär. Inte ens när hon löpte amok genom byn på grund av smärtan så krossade hon ett enda hus, säger Mohan Krishnan.

Kremerades i skogen

Mohan Krishna och hans team försökte locka den dräktiga elefanthonan ur vattnet, bland annat med två andra elefanter som de hoppades skulle kunna leda upp henne. Tyvärr stod rörde hon sig inte ur fläcken, och dog till slut på platsen.

Elefantkroppen färdades i lastbil tillbaka till skogen, där hon senare kom att kremeras.

Ingen har gripits för händelsen än, men enligt Sky News hoppas Keralas skogsdepartement ha införskaffat ledtrådar inom de närmsta dygnen.

Publicerad:

LÄS VIDARE