Här är Mark Zuckerbergs nya lyxköp

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Två komplex med lyxvillor, ett tjugotal sovrum och ett löfte om att köpet ska hållas hemligt.

Allt det fick Facebook-grundaren Mark Zuckerberg, 34, för motsvarande 560 miljoner kronor.

De två fastigheterna ligger bredvid varandra vid Tahoe-sjön i Kalifornien. Mark Zuckerberg köpte dem för några månader sedan och betalade då 59 miljoner dollar. Enligt Wall Street Journal var ett skalbolag och flera sekretessavtal inblandade i affären som Zuckerberg till varje pris ville hålla hemlig.

Bland annat fick de inblandade mäklarna fick skriva på avtal att bilderna skulle rensas från internet, uppger Daily Mail.

De två lyxfastigheterna är kända som Brushwood Estate och Carousel Estate och lades tidigare ut för försäljning så sent som 2017. Före Zuckerberg ägdes de av San Francisco-filantropen Tamara Fritz som bland annat hållit flera modevisningar för Oscar de la Renta på egendomen.

1 av 12

Sex sovrum och fem badrum

Brushwoods huvudbyggad är på 494 kvadratmeter och inkluderar sex sovrum och fem badrum. Lillstugan är på 213 kvadrat har där får man nöja sig med två sovrum och två badrum.

Grannfastigheten Carousel Estate består av en huvudbyggnad med åtta sovrum och nio badrum. På ägorna finns även två gästhus.

Båda villakomplexen har givetvis privata bryggor med båtplats, bubbelpooler och grillplats.

Det är oklart om Facebook-grundaren och hans fru, Priscilla Chan, tänker riva något av husen eller om alla ska behållas och renoveras.

Zuckerberg världens åttonde rikaste

Mark Zuckerberg är god för nästan 700 miljarder kronor vilket placerar honom som världens åttonde rikaste person på Forbes årliga topplista.

Han äger redan lyxfastigheter i bland annat San Francisco, Palo Alto och på Hawaii.

Publicerad: