Uppgift: Man maskerad med blombukett sköt 18-årig kvinna

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

När den 18-årige kvinnan öppnade dörren stod där en man med en blomsterbukett – som sköt henne, enligt Aftonbladets uppgifter.

Flera skott ska ha avlossats in i bostaden och ett träffade kvinnan i benet.

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt skytt efter mordförsöket i Falkenberg i fredags natt.

Strax efter klockan 23 på fredagskvällen sköts en 18-årig kvinna i benet i en bostad i Falkenberg. Vittnen hörde flera skott.

– Jag hörde tre snabba skott. Direkt efter skrek en kvinna helt hysteriskt. Jag förstod snabbt att det var pistolskott jag hade hört, säger en boende i området.

Enligt uppgift till Aftonbladet ska kvinnan inte ha varit måltavlan för skjutningen. Två män med koppling till bostaden skulle egentligen vara de tilltänkta offren för gärningsmannen.

Som ska ha ringt på dörren – maskerad med en blombukett. Sen när dörren öppnades ska mannen ha skjutit flera skott, enligt Aftonbladets uppgifter.

Polisen var på plats i villaområdet i Falkenberg efter skottlossningen.
Foto: Casper Johansson
Polisen var på plats i villaområdet i Falkenberg efter skottlossningen.

– Vi har hittat en eller flera hylsor, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i Region Väst, under lördagen.

Under natten mot lördag uppgavs att kvinnan var allvarligt skadad.

– Hon var allvarligt skadad och fördes till sjukhus i ilfart. Enligt de första uppgifterna är hon träffad i benet, sa Johan Ljung, vakthavande polisbefäl, i natt.

På lördagsmorgonen beskriver polisen hennes skador som ”relativt lindriga”. Ingen person var på lördagseftermiddagen frihetsberövad i ärendet som rubriceras som försök till mord alternativ dråp.

Flera personer hämtades under natten in till förhör, de här inte frihetsberövad.

Foto: Casper Johansson
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN