Rågsved

Barn utreds efter mord i Rågsved

av

Foto: Naina Hel n Jåma/TT
Åklagaren har inlett en utredning enligt lagen om unga lagöverträdare efter att en kvinna dödats i Rågsved i södra Stockholm. Arkivbild.

I början av juni mördades en kvinna i en lägenhet i Rågsved.

Åklagaren har nu inlett en utredning enligt lagen om unga lagöverträdare, vilket innebär att den misstänkta gärningspersonen är under 15 år gammal.

Det var måndagskvällen den 3 juli när det misstänkta mordet inträffade i Rågsved i södra Stockholm. Polisen uppgav att en kvinna utsatts för grovt våld.

Enligt Aftonbladets uppgifter skulle en maskerad person ha trängt sig in i en lägenhet i ett flerfamiljshus, och knivhuggit en kvinna i 35-årsåldern så svårt att hon senare dog.

Nu meddelar Åklagarmyndigheten att åklagare Petra Götell inlett en utredning enligt lagen om unga lagöverträdare. Det görs när någon under 15 år kan misstänkas för ett brott.

Personer under 15 år är inte straffmyndiga i Sverige. Om ett barn under 15 misstänks för ett brott med fängelse i straffskalan ska en sådan här LUL-utredning inledas, men barnet kan inte dömas till vanliga straffpåföljder. Istället överlämnas ärendet till Socialtjänsten.

Åklagarmyndigheten skriver i ett pressmeddelande att de inte kan kommentera ärendet ytterligare.